Hirdetés
Közlekedés - Töltés

Megváltoztak a szabályok a Püspökerdő melletti töltéskoronán

Fotó: ÉDUVÍZIG
Győr+
2021.05.06. 14:01

Csak kerékpáros és gyalogos forgalom használhatja a Püspökerdő környezetében - a leeresztő zsilip és az újfalusi rampa közötti védvonalon – a töltéskoronát. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a biztonságos közlekedést szem előtt tartva kérte a korlátozást.

Hirdetés

Győrben a Püspökerdő környezetében a töltéskorona használata évek óta jelentős társadalmi konfliktusforrás. A védmű alapfunkciója az árvízvédelem, azonban a rajta lévő jó minőségű burkolat „békeidőben” lehetővé teszi a széleskörű jóléti hasznosítást is, melyen eddig a gyalogosok, a kerékpárral és a (segéd)motorkerékpárral közlekedők haladhattak. A személygépjárművel történő közlekedés erre a szakaszra eddig sem volt engedélyezett, a töltéskorona használati engedély nem terjed ki rá – írta közleményében az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG).

A szakaszon a megnövekedett illegális gépjármű és eddig legális motorkerékpáros forgalom miatt balesetveszélyessé vált a helyzet a gyalogosokra és a kerékpárosokra nézve. Ezzel kapcsolatban a vízügy több bejelentést is kapott, ezért módosítást kezdeményezett az igazgatóság.

„Mérlegelve a bejelentéseket (…) a biztonságos közlekedést szem előtt tartva a leeresztő zsilip és az újfalusi rampa közötti védvonalon lecseréltük a kiegészítő táblákat a vízügyi alapfeladatok ellátását biztosító, de csak kerékpáros és gyalogos forgalmat engedélyező táblákra.”

Az ÉDUVIZIG együttműködik a megyei rendőr-főkapitánysággal, a járőrök rendszeresen ellenőrzik a töltéseket, hogy az illegális forgalmat kiszűrjék.

Kapcsolódó témák: #püspökerdő | #töltés |
Hirdetés