Hirdetés

Teljesen megújult a Külső Árpád út

Fotók: Marcali Gábor
Papp Zsolt
2021.02.18. 16:31

A gyárvárosi lakóutca régóta rászorult a felújításra, ami most teljes hosszban, vagyis mintegy 500 méteren, faltól-falig megvalósult…

Hirdetés

„Ez a beruházás is mutatja, hogy nem csak a belváros, de valamennyi városrész fejlesztése fontos az önkormányzat számára. – mondta a helyszínen dr. Dézsi Csaba András polgármester. Hozzátette, nem csak az út felülete és járdái, de az alatta húzódó közművek is megújultak, amihez a szolgáltatók együttműködése kellett.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő hangsúlyozta, egy tradicionális városrész fontos utcájáról van szó, felújítása jelentős lépés a városrész életében, amely – mint mondta a terület önkormányzati képviselőjével új lendületet kapott. Hajtó Péter gyárvárosi képviselő kiemelte, a felújítást korábban megígérték az itt élőknek, akiknek megköszönte a türelmét. Hozzáfűzte, a lakók közvetlen környezetére figyelnek, amikor közösségi tereket alakítanak ki, fejlesztik a járdákat és a köztereket.

Hirdetés

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője a beruházás szakmai hátterét ismertetve elmondta, a közel 500 méter hosszú utca alatt húzódó vezetékek rossz állapotban voltak, ezért volt szükség a közműszolgáltatók együttműködésére.

A Pannon-Víz kicserélte a szennyvízcsatornát és az ivóvízvezetéket is, ezt követően a gázszolgáltató az ingatlanokat kiszolgáló bekötéseket. Az útalap helyreállításával kezdték meg az érdemi útfelújítást, amely során új szegélyeket, tíz darabbal több új víznyelőt építettek, felújították a járdát és teljesen új aszfaltrétegeket kapott a Külső-Árpád út teljes hosszon.

A szegély-és járdafelújítások során összesen 12 fát kellett kivágni, ezek mindegyike a szegélybe, vagy a járdákba, közművezetékekbe nőttek bele. A kivágott fákat kétszer iskolázott lombhullató fákkal pótolják Gyárváros területén.

Az útfelújításra a közműszolgáltatók költségén túl az Útkezelő Szervezet bruttó 129 millió forintot fordított, melyet az önkormányzat biztosított 2020 évi költségvetésükben.

Rácz Attila a Pannon-Víz elnök-vezérigazgatója az átadáson szintén azt a többszereplős összefogást emelte ki, aminek köszönhetően megvalósulhatott a hosszú utcának a teljes rekonstrukciója.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Gyárváros | #Győr | #helyi fejlesztés |
likeold
a fb oldalunkat