Tavaszi munkák a városban

Fotó: Győr-Szol Zrt.
Győr+
2020.03.05. 16:23

A Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési és kivitelezési igazgatósága a múlt héten elvégezte a fasorok lemosó permetezését, most a kora tavaszi feladatok következnek.

A társaság a növényvédelmi előírásokat betartva, közterületen is engedélyezett, munka-egészségügyi várakozási időt nem igénylő szerekkel dolgozott. A beavatkozásnak köszönhetően kevesebb kártevő telel át a fákon.

A kora tavaszi feladatok közül a cég dolgozói végzik a rózsaágyakban a rózsatövek kitakarását és a növények tavaszi metszését, kapálják a kétnyári virágok – pl.: árvácskák – ágyásait, szellőztetik a gyepet, valamint az indokolt helyszíneken gyűjtik a falevelet. A későbbiekben fellépő gyomosodás megelőzése érdekében városszerte zajlik az útpadka tövénél lerakódott föld felszedése és elszállítása. A kézi erővel végzett tevékenység kiterjed a lakótelepi parkolókra is.

Teljes kapacitással dolgoznak a szakemberek a műhelyekben is, itt a közterületen használt fűnyíró gépeket teszik rendbe a szerelők. Többek között ellenőrzik a gépek forgó alkatrészeit és azok kenését, megélezik a fűnyírók késeit, ahol kell, ott pótolják a védőburkolatokat. E munkának azért van nagy jelentősége, mert az enyhe és csapadékos időjárás miatt a március 15-i ünnepségek helyszínein várhatóan már a megemlékezések előtt el kell végezni az első fűnyírást.

Az ünnepi felkészülés részeként az Eötvös parkban, a Honvéd ligetben és a Városház téren a Győr-Szol Zrt. munkatársai az általános takarításon túlmenően lefestik a padokat és a hulladékgyűjtőket, valamint kijavítják a burkolatok hibáit. Ezen feladatok elvégzésében mintegy 35 fő vesz részt.

Időjárás függvényében március 15-ét követően lehet számítani a városi körforgalmak zöld szigetein a fűnyírás elindítására. Összességében elmondható, hogy bioritmusát tekintve a természet az enyhe idő miatt jelenleg mintegy egy hónappal megelőzi önmagát. A Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési és kivitelezési igazgatósága ennek megfelelően készíti elő, időzíti és végzi el közterületi munkáit.

Forrás: Győr-Szol Zrt.
Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #Győr+ TV |