Tavaszi hangulatban, örömmel vásároztak a ménfőcsanakiak

Havassy Anna Katalin Fotó: O, Jakócs Péter
2023.04.01. 15:45

A Kisalföldön a tavasz mindig szeles, ehhez már hozzászokhattunk. Viszont az esőfelhőket is elfújta a szellő, így igazán kellemes időben, jó hangulatban és örömmel vettek részt a látogatók a Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piacon. A kínálat érhetően a húsvét közeledtét is jelezte, s sokan szavaztak bizalmat a termelői finomságoknak és a kézműves termékeknek is.

A Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piac már akkor sikerre ítéltetett, amikor még csak a piac iránti vágy fogalmazódott meg a helyiekben. Az álmokat pedig ötletek és tettek követték, a megvalósulása pedig dr. Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselőnek köszönhető, aki azóta is szívügyének tekinti a közösségépítésre is alkalmas rendezvényt.

A mostani piac az idei évben egyébként az első volt, s éppen jubileumi számmal sikerült indítani az szezont, hiszen a 10. Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piacra került sor szombaton, a jól megszokott helyszínen, a Bezerédj-kastély udvarán.

S ahogy azt dr. Laczkovits-Takács Tímea a Győr+ Médiának korábban elmondta, rendhagyó képviselői fogadóórára is lehetőség volt a mostani eseményen. Jöttek is szép számmal a kérdezni vágyók, illetve ötletekkel, észrevételekkel is többen megtalálták a képviselőt, aki mindig is nyitott volt a lakossági visszajelzéseket illetően.

A piac kínálata a jól megszokott és bevált mellett természetesen most leginkább a tavaszról és a közelgő húsvétról szólt: asztal – és ajtódíszek, nyuszis dekorációk, anyagból varrt szebbnél szebb tulipánok és még ki tudja mennyi-mennyi varázslatos szépség várt a vásárlókra. Persze az embernek nem csak a lelkét kell táplálnia a sok csodával, hanem a pocakját is jó megtömni a minőségi és finom falattokkal. Ott helyben erre kiváló lehetőséget kínáltak a péksütik, fogytak is rendesen a perecek és a túrós batyuk is. Többen itt, a mostani piacon vásárolták meg a húsvéti sonkákat, a zöldségeket és aki egy kicsit újítani is akart a menün: a méregerős chili szószokat is hazavitte ma.

A hangulat szokás szerint kiváló volt, az emberek jó ismerősként üdvözölték az árusokat, na meg persze egymást is. Örömmel beszélgettek egymással korosztálytól függetlenül, jó volt látni, hogy senki nem kapkodott, senki nem sietett. Talán bizony még húsvéti süteményreceptek is gazdát cseréltek… A sikerességükről pedig majd a következő Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piacon beszámolhatnak egymásnak az lakosok.

Galéria: O. Jakócs Péter

Korábban írtuk: