Húsvétváró programok a csanaki termelői piacon

Zombai-Kovács Ákos Illusztráció: Vig Norbert
2023.03.30. 11:44

Hétvégén ismét kézműves és termelői piac lesz Ménfőcsanakon, ahol ezúttal a közelgő húsvét jegyében zajlanak majd a kísérő programok. Erről a körzet önkormányzati képviselője, a helyi termelői piac megálmodója beszélt a Győr+ Médiának. Dr. Laczkovits-Takács Tímea kiemelte, a jól megszokott árusok mellett többek között húsvéti kézműves foglalkozás, tojásfestés, szatyorkészítés és tojásvadászat is várja majd szombat délelőtt az érdeklődőket. Sőt a piacon ezúttal kihelyezett fogadóórát is tart a képviselő.

A helyszín a szokásos lesz hétvégén, csak a tartalom változik, nem is kicsit. Már a 10. Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piacot rendezik meg szombaton a Bezerédj-kastély udvarán, ahol ezúttal az ünnep közeledtével húsvéti lesz a hangulat.

„Idén először lesz nálunk piac és mindjárt sok érdekességgel várjuk az érdeklődőket, a szokásos termelők és portékáik mellett jön a húsvét, így nálunk is húsvéti lesz a hangulat. Lesz kézműves foglalkozás, póni lovaglás, tojásfestés és tojásvadászat is, ezekre a különleges programokra várjuk a családokat, a legkisebbektől a legidősebbekig” – mondta dr. Laczkovits-Takács Tímea.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea. Fotó: Zombai-Kovács Ákos

A húsvéti hangulat mellett tehát rendhagyó képviselői fogadóóra is lesz a piacon. A vásár hatalmas siker és nem csak a városrészben, még maga az ötletgazda képviselő se gondolta volna, hogy ilyen népszerű lesz majd a csanaki vásár.

„Igény volt erre a programra, ezért is vágtam, vágtunk bele, tudtuk, hogy lesz rá folyamatosan érdeklődés, de az minket is meglepett, hogy ennyire népszerű lesz majd a sorozat. A pozitív visszajelzések megerősítenek abban, hogy szükség van a helyi termelői piacra, amikhez igyekszünk folyamatosan plusz, kísérő programokat is szervezni” – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Szombaton 9 és 12 óra között tehát irány a ménfőcsanaki Bezerédj-kastély udvara, ahol ezúttal is minden lesz, amire csak a hétvégi vagy a húsvéti ünnepi asztal elkészítéséhez szükség lehet.

Kapcsolódó témák: #húsvét | #Ménfőcsanak | #piac | #termelői vásár |