Avatóünnepség

Tanterem szolgálja a pénzügyi nevelést

Fotó: Mekliz Fotó, Komlós Ádám
Ficsór Dávid
2021.09.24. 14:21

A Pénziránytű Alapítvány útjára indította országos Bázisiskola Programját, melynek keretében az ország hat régiójában ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat. A program keretében elkészültek a Pénzügyi Tudás Otthona tantermek a pályázat nyertes iskoláiban. A Győri Szakképzési Centrum Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumépületében kialakított helyiséget pénteken avatták fel.

Az intézmény régóta zászlóshajója a pénzügyi tudatosságra való nevelésnek, mely péntektől egy újabb szintet lépett. A Pénzügyi Tudás Otthona tantermet a Pénziránytű Alapítvány Bázisiskola Programjának keretében alakították ki az intézményben.

„Iskolánk elsőként csatlakozott a Pénziránytű Iskolahálózathoz, mert fontosnak tartjuk, hogy tanulóinkban erősítsük a pénzügyi tudatosságot. Nagy örömmel pályáztunk az előző tanévben erre a lehetőségre és hálásan köszönjük, hogy pályázatunkat elfogadásra érdemesnek találták!” –mondta az eseményen Bertháné Hári Gabriella igazgató.

Szeles Szabolcs (Fotó: Mekliz Fotó, Komlós Ádám)

Az avató ünnepségen részt vett Győr alpolgármestere is. Szeles Szabolcs kiemelte a városnak nagy szüksége van a két erős közgazdasági középiskolára és az egyetem Kautz-karára. „Egy ilyen gazdaságilag erős régióban rendkívül nagy szükség van a jól képzett gazdasági szakemberekre és ezt a fajta képzést Győr városa meg tudja adni” – mondta a városvezető.

Simon Róbert Balázs beszédében úgy fogalmazott, Győr az oktatás bármely színterén élenjár az országban és erre országgyűlési képviselőként nagyon büszke.

A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye azáltal, hogy a diákok lakhelyéhez közel is lehetőséget teremt a mindennapi pénzügyi tudáshoz szükséges ismeretek elsajátítására. Ez azt jelenti, hogy nem csupán a Baross Iskola diákjai használhatják ezt a speciális tantermet.

Ebben a helyiségben a legmodernebb eszközökkel dolgozhatnak a fiatalok és gyakorlati képzést kapnak a felkészült pedagógusoktól, ez pedig tovább erősítheti a győri iskolák országban betöltött pozícióját.

Kara Ákos (Fotó: Mekliz Fotó. Komlós Ádám)

Az elmúlt időszakban kapott fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet a Baross. Kara Ákos azon a rendezvényen is részt vett. A szakképzésért felelős miniszteri biztos szerint az újabb nyertes pályázat azt mutatja, továbbra is a folyamatos fejlődésre törekszik az intézmény.

A bázisiskolák Pénzügyi Tudás Otthona tantermeiben 45 és 90 perces modern, interaktív foglalkozások várják a pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés iránt érdeklődő diákcsoportokat. A pénzügyi nevelésre nyitott tanárok pedig ingyenes, akkreditált, szakmai és módszertani képzést is kaphatnak. Az érdeklődő diákcsoportok és tanáraik a lakhelyükhöz legközelebb eső bázisiskolát közvetlenül megkeresve kaphatnak tájékoztatást az élményórák választható időpontjairól.

Galéria: Mekliz Fotó, Komlós Ádám

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr+TV | #Oktatás |