Hirdetés

Tanévnyitó a SZE doktori képzésén

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2022.09.16. 12:51

Pénteken délelőtt tartották a Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola Regionális Tudományi Program tanévnyitó ünnepségét. Az eseményen dr. Dusek Tamás iskolavezető és a város polgármestere, dr. Dézsi Csaba András - aki az iskola egyik oktatója is - mondott ünnepi beszédet, aki kiemelte a Phd diploma fontosságát.

Hirdetés

„Nagyon fontos a pontosság, a precízség és az is, hogy akarják ezt a diplomát. Mit jelent a Phd diploma, amikor megkapja valaki? Mire jogosít fel? Mit igazol ez a diploma? Azt, hogy önálló kutatásra alkalmasak. Ettől nem lesznek még professzorok – az egy hosszabb út – , nem lesznek még tudósok, de alkalmasak arra, hogy tudóssá váljanak. Ez most az a kapu, ahol beléphetnek a tudományok világába. Alkalmasak rá és a papírjuk is megvan ahhoz, hogy kutassanak, mert tudnak kutatni! ”

A polgármester saját tapasztalatairól és a kutatás folyamatáról is megosztotta gondolatait:

„Innentől értékelhetjük, hogy hova tudunk fejlődni, milyen irányok vannak és talán ezekből majd képesek leszünk kiválasztani, hogy melyik a helyes. A mai világban mindig azt kell nézni, hogy merre tovább, mi az, ami előre visz, mi az, amibe életet lehelhetünk. Önöknek mibe kell életet lehelni?! Abba a témába, amivel foglalkoznak, és azt kell úgy kutatni, hogy ne csak érdekes legyen, hanem értelme is legyen!” zárta gondolatait Dr. Dézsi Csaba András. 

Kapcsolódó témák: #Széchenyi István Egyetem |
Hirdetés