Tanévkezdésre tovább szépül a Péterfy

Fotó: Péterfy iskola, Facebook
Zombai-Kovács Ákos
2022.08.11. 11:27

A nyári szünidőben is zajlik az élet a Péterfy Sándor Evangélikus Iskolában, erről az intézmény igazgatója beszélt Híradónknak. Kolarovszki Zoltán úgy fogalmazott, amíg a diákok tartalmasan, de sok pihenéssel töltik a nyarat, addig az iskolában kisebb fejlesztésekkel teszik még komfortosabbá a környezetet. A Péterfyben is lehetőleg jelenléti oktatásban teljesítenék a következő tanévet, de persze arra is fel vannak készülve, ha egyik pillanatról a másikra, digitális oktatásra kell átállniuk.

Hirdetés

A kis focikapuk mellé már műfű került a korábbi gyep helyére, az igazi zöld nem bírta a napi 800 fős terhelést, ezért cserélték le a nyáron. A Péterfyben ilyenkor is zajlik az élet, kisebb fejlesztésekkel teszik még komfortosabbá az intézményt.

A nyarat a szokásos evangélikus táborainkkal kezdtük, aztán kicsit elcsendesedett az iskola és megkezdődhettek azok a kisebb felújítási munkák, amik például a tisztasági festést jelentik a kollégiumban, vagy néhány alsó osztály bútorzatának a cseréjét, de új kerékpártárolók is kerülnek ki az udvarra – mondta Kolarovszki Zoltán. Az elmúlt évet, a Covid ellenére sikeresen teljesített az iskola. Az év végi és a felvételi eredmények alapján még jobban is teljesítettek a Péterfys diákok, mint máskor. Ennek ellenére itt is jobban kedvelik és hatékonyabbnak tartják a jelenléti oktatást, mint a digitálist.

Érdekes, hogy az iskolaátlag ismét nagyon jó lett, 4, 6-es körüli eredménnyel és a felvételiken is kimagaslóan szerepeltek a Péterfys diákok, ami szerintem a jó közösségnek köszönhető és annak, hogy ideig-óráig voltak is karanténban osztályaink, a diákok átadták egymásnak az információkat, így senki sem szenvedett hátrányt a Covidos időszakban” – tette hozzá az igazgató. Az új tanévre is készülnek már az evangélikus iskolában. Természetesen jelenléti oktatással indítanának szeptemberben és bíznak benne, hogy sem a járvány, sem az esetleg gázhiány nem húzza majd keresztül, számításaikat.

Kolarovszki Zoltán (Fotó: Z.K.Á.)

Természetesen jelenlétben szeretnénk tanulni és oktatni, bízom benne, hogy a vírus már nem írja át az életünket, viszont a gázhiányról nehéz bármit mondani, az biztos, hogy nekünk már megvannak a szerződéseink különböző szolgáltatókkal a következő évre és bizony háromszoros áron, de biztosított leszaz energia a Péterfyben – fogalmazott a direktor. A néhány éve állami forrásból teljes felújított evangélikus szigeten általában kellemes problémákkal küzdenek. Hála az egyházi fenntartásnak és a hatékony gazdálkodásnak. Népszerű az intézmény ezért szépen lassan kinövik a rendelkezés álló területet, ahol tényleg valódi élmény tanulni és tanítani, egyaránt.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #evangélikusok | #Győr | #Tanévkezdés |