Bűnmegelőzés

Tanácsok, hogy ne stresszeljük végig az adventet

Győr+ MTI/Mónus Márton
2022.12.09. 16:21

A Győr+ Rádió vendége volt péntek reggel Szabó Csaba rendőr őrnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési Osztályának vezetője, aki az adventi időszakkal kapcsolatos bűnmegelőzési tanácsokkal érkezett. Fontos téma, hiszen sajnos a bűnözők is készülnek az ünnepekre, csak éppen nem úgy, mint a többiek.

Advent időszakában megnövekszik a forgalom a városokban, a bevásárlóközpontok, pályaudvarok környékén, remek lehetőséget teremtve az elkövetőknek. Sokan tehetnek azért az állampolgárok, hogy elkerüljék az áldozattáválást.” – hangsúlyozta Szabó Csaba őrnagy.

A reggeli műsorból kiderült, hogy az adventi időszakban nagyon gyakoriak az alkalmi lopások, amelyek nagyobb odafigyeléssel többnyire megelőzhetőek. Az autók is kedvelt célpontjaik a bűnözőknek, így a parkolóban hagyott járművek megfelelő lezárását is érdemes nagyobb gonddal ellenőrizni. Érdemes az internetes vásárlások során résen lenni, sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. Ahogy akkor is, ha az otthonunk biztonságára is figyelünk, főleg, ha több napra, netán hetekre elutazunk.

S hogy melyek azok a tanácsok, amelyek segíthetnek a megelőzésben? Kiderültnek ha meghallgatják a reggeli beszélgetést!