Találkozások és támogatások

P. Csapucha Adrienn Fotó: Vig Norbert
2023.12.04. 12:01

Több támogatást is átadott a napokban a polgármester, így az éppen világversenyen bizonyító Ihász Veronika, valamint az egyetem turizmus és vendéglátás tanszékének képviselői is örömmel érkeztek a városházára dr. Dézsi Csaba Andráshoz. Az egyenként 300 ezer forintos támogatás nagy segítséget jelent az érintetteknek, akiket szakterületükről, ott szerzett eddigi tapasztalataikról, kihívásaikról is szívesen kérdezett a városvezető.

Jó hangulatú beszélgetések zajlottak az elmúlt napokban Győr város polgármesterének irodájában. Elsőként Tóth Józsefet, a Győri Darts Club elnökét, és az egyesület egyik legsikeresebb játékosát, Ihász Veronikát fogadta a város első embere.

A 300 ezer forint támogatást jelképező tábla átadását követően dr. Dézsi Csaba András beszélgetésre invitálta vendégeit, akik a kedves gesztusért cserébe ugyancsak ajándékkal kedveskedtek, egy, a dartsozáshoz szükséges szettel lepték meg a polgármestert.

„Mindig nagy öröm, amikor azokat a sportágakat és tehetségeket is támogathatjuk, melyek kevésbé ismertek vagy népszerűek a lakosság körében. Ilyen a darts is, pedig kiváló sportolókkal büszkélkedhetünk, mint például Veronika” – árulta el kérdésünkre a városvezető, aki hozzátette, a többi között ezért is jött létre a Rába ETO, hogy olyan sportágak, szakosztályok, kiválóságok is lehetőséget kapjanak, akik eddig háttérbe kerültek.

Veronika egyébként jelenleg is Angliában tartózkodik, a darts világbajnokságon a szombati nyitónapon szerzett sikerét követően szerdán, a legjobb 8 közé jutásért egy újabb angol, a korábbi vb-ezüstérmes és a 7. helyen kiemelt Lorraine Winstanley lesz majd a győri dobó ellenfele.

A polgármester irodájában arra is fény derült, hogy a sikeres dartsos életében mindig is kiemelt helyen szerepelt a sport, egy sérülés miatt azonban fel kellett hagynia a labdajátékkal, így találkozott aztán a táblák és nyilak izgalmas világával.

De nem csak a darts club, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának Turizmus és Vendéglátás Tanszékének képviselői is támogatásban részesültek, ugyancsak 300 ezer forintot vehettek át, a nemzetközi turizmus konferencia finanszírozására.

Dr. Kundi Viktória tanszékvezető megköszönte a felajánlást, egyúttal rengeteg ötletet vázolt dr. Dézsi Csaba Andrásnak azzal kapcsolatban, hogyan lehetne még inkább fellendíteni a város turizmusát az önkormányzat és az egyetem, illetve annak hallgatóinak összefogásával.

A polgármester szívesen fogadta az észrevételeket. „Mindenképpen örülnék ha sor kerülne egy szakmai megbeszélésre, hiszen rengeteg fejlesztés valósult meg, gyönyörű a városunk, kiválóak a turisztikai attrakcióink” – emelte ki a találkozón a polgármester.