Tacskókat mentettek a tűzoltók Győr belvárosában

Szigeti Sándor Fotó: Facebook-csoport
2023.06.26. 13:43

Lezárt, felforrósodott autóból mentettek ki két kutyát a győri tűzoltók hétfő délelőtt Győr belvárosában.

A mentésről készült videót a „Győrben talált, elveszett és gazdikereső kutyák, cicák” nevű Facebook-csoportban osztották meg. Az látható rajta, amint éppen segíteni próbálnak a bajbajutott kutyusokon. A videó megtekinthető ide kattintva!

A hozzászólások között többen kérdőre vonták az autó tulajdonosát, hogyan lehetett ennyire felelőtlen.

Kérdésünkre Schreindler Ágnes tűzoltó alezredes, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője a mentéssel kapcsolatban elmondta:

„A rendőrségre tett lakossági bejelentés alapján – mely szerint Győrben, a Munkácsy utcában egy lezárt autóban órák óta két tacskó ugat – kérte a rendőrség a tűzoltók közreműködését. A győri hivatásos tűzoltók hangosbemondó segítségével több alkalommal is megkísérelték a jármű tulajdonosát a helyszínre hívni, azonban ez nem járt sikerrel.

A városüzemeltető munkatársai és gyepmester jelenlétében a tűzoltók károkozás nélkül kinyitották az autót és kiszabadították a tacskókat. A kutyák további elhelyezéséről a gyepmester gondoskodik. A jármű tulajdonosa a tűzoltói beavatkozás ideje alatt sem ért vissza az autóhoz, így a tűzoltók a tacskók mentése után a gépkocsit visszazárták, szélvédőjén pedig elhelyezték a gyepmester elérhetőségét a tulajdonos részére.

Az állatmentést az autóban megnövekedett hőmérséklet indokolta, a tűzoltói beavatkozással elkerülhető volt, hogy az állatok közvetlen életveszélybe kerüljenek.” – tette hozzá az alezredes.

A katasztrófavédelem korábban többször is felhívta rá a figyelmet, hogy a forró nyári napokon a lezárt és napon hagyott autók utastere rövid időn belül akár hetven fokosra is felmelegedhet. Ennek pedig rövid időn belül előbb ájulás, majd fulladás lehet a következménye.

Kapcsolódó témák: #állatmentés | #Győr | #tűzoltóság |