Hirdetés
Annyi ajánlás érkezett, hogy megnégyszerezték az adományok számát

Tabletekkel támogatták az otthoni tanulást

Győr+
2020.05.08. 11:47

Pályázatot hirdetett az egyik győri személy-és vagyonvédelmi cég, olyan családokat kerestek, ahol eszköz híján csak nehézkesen, vagy egyáltalán nem tudták megoldani a gyermekek digitális távoktatását.

Hirdetés

A lakosság ajánlhatott számukra olyan diákokat, akik eszköz hiányában csak nagyon nehézkesen, vagy egyáltalán nem tudják megoldani az otthoni tanulást.

A felhívásban emlékeztettek rá: a COVID-19 járványhelyzet mindannyiunkat kihívások elé állít: „nem könnyű otthon maradnunk, otthonról dolgoznunk és mindeközben gyermekeinket eredményesen bekapcsolni a távoktatásba.”

Hirdetés

„Az otthoni tanulás teremtette új akadályokat akkor sem egyszerű megugrania a szülőknek, ha minden tárgyi feltétel adott hozzá. Úgy éreztük, hogy nem feledkezhetünk meg azonban azokról a családokról, akik nehéz anyagi körülmények között nevelik gyermekeiket, és emiatt nem áll rendelkezésükre otthon számítógép vagy táblagép a tanuláshoz.” – írta közleményében a Marcus Security.

„Eredeti terveink szerint 5 táblagéppel járultunk volna hozzá 5 család terheinek könnyítéséhez, azonban olyan sok segítő szándékú ajánlást kaptunk, hogy lehetetlennek éreztünk csupán 5 kedvezményezett családot kiválasztani, így a pályázat során 5-ről 20-ra emeltük a kiosztott tabletek számát.”

Megható volt olvasni az ajánlások sorait, nehéz volt a választás, de minden fáradozást megért látni a boldog gyermekarcokat, akik örömmel vették át a nekik szánt tableteket.” – számoltak be az akció eredményéről.

A cégnél elmondták: bíznak benne, hogy segítségükkel ezek a diákok eredményesebben kapcsolódnak be a távoktatásba, és ezúton is szeretnénk újra megköszönni mindenkinek, aki ajánlásával segítette, hogy jó helyre kerüljenek a táblagépek. Mostani felajánlás pedig talán alkalmas lesz arra is, hogy mások is végig gondolhassák, ők hogyan tudnak segíteni saját környezetükben.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #jótékonyság | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat