Hirdetés

Sztárom a párom pad Adyvárosban

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2022.07.06. 12:43

Újabb érdekességgel bővült az adyvárosi tó környezete, Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője ezúttal egy különleges padot adott át, melyet a világhírű Sztárom a párom című film ikonikus jelenete ihletett.

Hirdetés

A film egyik jelenetében Hugh Grant Julia Robertsnek olvas fel egy londoni parkban egy padon. Ennek a padnak a másolatát készítették el Győrben és helyeztek ki a tó partjára egy tábla kíséretében, amely elmeséli a pad történetét. A 22 éve bemutatott filmben van egy rész, amikor a főszereplők egyik este beszöknek egy kertbe, ahol áll egy szép pad, amit a felirat szerint egy férfi (Joseph) készített a kedvesének (June), aki mindig hűségesen mellette ült.

„A tó és környezete szép és rendben tartott, de szükség van olyan dolgokra is, amelyek egyediek, érdekesek. Működik a tóban egy szökőkút, található egy installáció, van, amiből feliratok rakhatók ki, van baba-mama hinta és még egy kültéri mérleg is rendelkezésre áll, ezek mind-mind ritka kültéri eszközök. A film ihletett meg, hogy egy különleges padot helyezzek ki a körzetembe, Angliában több hasonló híres pad is található és nagyon szépen is néz ki” – hangsúlyozta Radnóti Ákos.

Hirdetés

Egyébként a politikus 2010-es megválasztása óta – amikor csak 4 pad volt – közel száz padot tetetett ki a tó környékére és a Szenes Iván parkba.  „Az egységes padok mellett ez egy kuriózum, fából készült, faragott, és innen rá lehet látni a tóra. Mindenkit arra biztatok, jöjjön el, nézze meg és kapcsolódjon ki a szép környezetben!” – hangsúlyozta a képviselő.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #híradó | #Szenes Iván |
likeold
a fb oldalunkat