Hirdetés

Szoros csatában nyert Borkai

Illusztráció: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2019.10.14. 15:01

Szoros csatában lett újra Győr polgármestere Borkai Zsolt.

Hirdetés

Kiélezett küzdelmet hozott a vasárnapi választás, amit végül a 13 éve a várost vezető Borkai Zsolt 641 szavazattal nyert meg Glázer Tímea előtt. A 16 győri körzetből 15-ben Fidesz-KDNP-s képviselő nyert, csak a 4-es körzetben tudott győzni az Ellenzéki Összefogás színeiben induló Bárány István. Listáról a Civilek Győrért Egyesület két képviselője, valamint Balla Jenő, az Összefogás Győrért Egyesület elnöke is bejutott a közgyűlésbe.

Hirdetés

Az ellenzék újraszámoltatna
„A polgármesterre leadott szavazatok újraszámlálását kérjük minden választókörzetben” – mondta hétfő délután Glázer Tímea, az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltje és Pollreisz Balázs, a helyi MSZP elnöke együtt tartott sajtótájékoztatójukon.
Szerintük feltűnően sok volt a rontott és az érvénytelen szavazat a legutóbbi önkormányzati választásokhoz képest. Bizonyos választókörzetben a képviselőjelöltekre leadott voksokat is újraszámoltatnák, főleg ott, ahol nagyon szoros volt az eredmény. Az ellenzéki összefogásból kilépő jobbikosokat árulóknak nevezték. Pollreisz Balázs úgy fogalmazott: ez a választók megtévesztése, ami szintén bűncselekmény, ezért feljelentést is tesznek.
A két képviselő sikernek értékelte, hogy valamennyi jelöltjük 40 százalék körüli eredményt ért el.

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #választás 2019 |
likeold
a fb oldalunkat