Győrszentiván

Szóljanak a tűzoltóknak a betegek, szívesen segítenek!

Fotó: Győrszentiváni ÖTE
HAK
2021.12.08. 20:56

A Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai ismét bebizonyították, hogy amit végeznek, az igazi hivatás, csak szívvel és lélekkel lehet végezni. A mindennapi helytállás és a rengeteg jótékonykodás mellett most összefogtak a győrszentiváni Covid-betegekért.

Hivatalos Facebook oldalukon számoltak be róla, hogy a Covid ellen is felveszik a harcot, mégpedig egészen különleges eszközökkel: az összefogást és a jó szívüket küldik csatasorba, s azokon a Covid fertőzötteken segítenek, akiknek senki sem tudja vállalni, hogy kiváltja a gyógyszereiket.

Arról már a Győr+ Média is írt, hogy sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy az igazoltan pozitív emberek saját maguk mennek el kiváltani a gyógyszereiket a patikába. Ez pedig roppant felelőtlen, hiszen egyrészt a betegeknek pihenésre van szüksége, másrészt veszélyeztethetik a gyógyszertár dolgozóit és a többi bent tartózkodót is.

Akinek pozitív lett a koronavírus tesztje, annak szigorú karanténban kell maradnia, a gyógyszerek kiváltását pedig másra bízni! Nem mehetünk el amellett sem, hogy bár szomorú, de sokan vannak olyanok, akik mellett nincsen segítség és szólni sem tudnak senkinek. Nekik nyújtanak most segítő jobbot az önkéntes tűzoltók, akik eleget tettek a megkeresésnek és vállalják, hogy a covidos betegek felhőbe feltöltött gyógyszereit kiváltják és eljuttatják az otthonaikba.

Illusztráció: Győr+ Archívum

Ahogy írták: „Sajnos már többször előfordult, hogy a betegek saját maguk mentek a patikába Favipiravirért. Volt aki rosszul is lett és mentőt kellett hívni hozzá. Kérünk mindenkit legyen tekintettel másokra és az állapotára!”

Az önkéntes tűzoltókhoz bizalommal fordulhatnak azok, akiknek erre szüksége van, telefonon, vagy e-mailen is: gyorszentivan.ote@gmail.com; +36707797294. Köszönjük, hogy segítenek eljuttatni az érintettekhez a lehetőséget. Jó egészséget kívánunk! Győrszentiván ÖTE csapata

Információk, amelyekre szükségük van a tűzoltóknak a gyógyszerek kiváltásához:

  • név,
  • születési dátum
  • TAJ szám (társadalombiztosítási azonosító)
  • kiváltandó gyógyszer neve
  • kiváltandó gyógyszer mennyisége
  • lakcím
  • telefonszám