„Szögletes” Bonanza-számokkal zárta turnéját Győrben Ákos

Fotó: Rózsa Tamás
Mireider Máté
2022.10.16. 14:11

Sok éves hagyomány már, hogy Ákos országjáró turnéját Győrben zárja, ez idén sem volt másképp.

Nehéz úgy koncertbeszámolót írni Ákos fellépéséről, hogy ne ismételjem magamat: egyrészről zeneileg és színpadtechnikailag továbbra is rendkívül látványos és hangzatos a produkció, másrészt a repertoár is párját ritkítja: a Bonanza Banzait is ideszámolva az 54 éves előadóművész 35 éve van pályán.

Ahogy arról korábban beszámoltunk; Ákos nem szakít a hagyományokkal, és idén is Győrben zárta az országjáró turnét – vagy ahogy többször is fogalmazott; a magyarlakta területeken való koncertsorozatot.

A tavalyi koncertről hozott emlékek helytállóak: a látvány profi, és bár maga Ákos is érezhetően többször tűzött be néhány perces megszólalásokat a számok közé, ez nem nagyon törte meg az előadás dinamikáját.

Némileg talán szokatlan, de üdítő váltás történt a számlistában is; a Majom a ketrecben ugyanolyan jó indításnak, mint az Induljon a Banzáj volt korábban.

Legutóbb Ákos lánya, Anna volt a vendégszereplő a színpadon, idén azonban a koncert elején csak sejtelmesen lengetett be egy „élő legendát” az énekes. Ugyan a közönség soraiban többen is találgattak, hogy ki érkezik majd a színpadra, sokáig nem kellett várni: Menczel Gábor, a Bonanza egykori tagja csatlakozott be néhány szám erejéig. Katartikus erejű volt a Vidám dal és a Nem ér semmit a dal, és kedveskedtek a tényleg keményvonalas rajongóknak is: a Provokatőrt a turnét megelőzően, teljes terjedelmében talán évtizedekkel hallhatta utoljára bárki is koncerten. Ismét terítékre került a Monumentum és az 1984 is.

Ákos életműve rendkívül terjedelmes, és bővelkedik a remek számokban. Ennek ellenére jó döntésnek tűnik a gyökerekhez való visszanyúlás, frissítő élmény volt egy kvázi-Bonanza koncerten részt venni, még ha a hangszerelés már túl is lépett a kétszintis felálláson.

Ákost pedig csak bátorítani merem; jöjjön jövőre is, tartsa meg jó szokását, és örvendeztesse meg a győrieket 2023 októberében is!

Galéria: Rózsa Tamás

Kapcsolódó témák: #Audi Aréna Győr | #koncert | #Kovács Ákos | #zene |