Ismét Győrben zárja a turnéját Ákos

Fotó: Vig Norbert
Havassy Anna Katalin
2022.06.16. 17:18

Hazánk egyik leginkább kedvelt és elismert előadóművésze Kovács Ákos az idei, 16 állomásos turnéját is Győrben, az Audi Arénában zárja. A koncertet bejelentő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: őszinte, tisztalelkű és nagyszabású előadásra számíthat a közönség.

Szeles Szabolcs alpolgármesterről köztudott, hogy hatalmas Ákos rajongó, így keresve sem találhattak volna megfelelőbb személyt a győri koncert bejelentésére. Az alpolgármester Ákos pályafutását a kezdetektől ismeri és szereti, ahogy teszik ezt nagyon sokan az országban.

Ákos egyik legnagyobb sikere abban rejlik, hogy zenéjével, koncertjeivel igazi közösséget tart össze.” – kezdte Szeles Szabolcs.  „A dalaihoz, az előadásaihoz élmények, történetek fűződnek, nem csak nekem, hanem sok-sok embernek. Több tucat koncertjén voltam már, kisebbeken, nagyobbakon, de a szívemhez legközelebb érthetően a győriek állnak. Így külön is örülök, hogy most október 15-én már a hatodik alkalom lesz, hogy az Audi Arénában bulizhatunk a remek dalokra. Ráadásul végre teljes technikával érkezhet a stáb, ami biztos, hogy hatalmas élmény lesz mindenkinek! Töltsük meg az Arénát, jó szórakozást mindenkinek!” – zárta az alpolgármester, majd átadta a szót Ákosnak, aki azzal kezdte: harmincnégy éve van a pályán, de a színpadra lépés előtt még mindig benne van a drukk. Ami jó, és amit nem is szeretne soha elengedni.

„Az Audi Aréna Győr egy fantasztikus koncerthelyszín, ahová sokadszorra térünk vissza és mindig nagyon jó érzéssel tesszük ezt. A győriek szerencsések, hogy egy ilyen létesítmény lehet az övék, ráadásul most a komplett technikát is engedélyezték, aminek azért örülök, mert kell a teljes koncert-élményhez.”

Ákos arról is beszélt, hogy az eddigi győri koncertek sok-sok örömet okoztak neki, s többször is méltatta az Arénát, mint koncerthelyszínt.

Már hagyománya van annak, hogy ebben a városban zárom a turném. Addigra a műsor már egy sokszor eljátszott, igazán kiforrott előadás lesz, ráadásul a Papp László Budapest Sportarénás koncert előtt ez lesz az utolsó alkalom. Mindenhol, amerre megyünk őszinte, tiszta lelkű és nagyszabású koncertet szeretnénk adni, nem tehetünk különbséget sehol sem. Ez így van rendjén, ezen soha nem is szeretnék változni, s akik velem dolgoznak, ők is ugyanezt az elvet vallják. Szerintem csak így érdemes, mert csak így tud az energia áramlani egymásra és azokra, akik eljönnek megnézni és meghallgatni minket.”

Beszélt az első novelláskötetéről is, amely tavaly jelent meg „Ezt nem lehet megúszni” címmel s az MCC Győr előadássorozataiban már a győriek is megismerhették. Elmondta, ez a könyv a pandémia miatti megállás nélkül lehet, hogy nem így, vagy nem most jelent volna meg, tehát a rosszban is van mindig valami jó, amit ki lehet használni és a magunk, illetve mások javára fordítani. A kisjátékfilmjét is ennek tudja be, amely a kötet egyik novellájából, a Magunk maradtunkból született meg.

Nagyon szeretném, ha mondjuk az őszi győri koncert előtt itt a városban is levetíthetnénk ezt a rövidfilmet, utána pedig beszélgethetnénk róla a nézőkkel. Remélem erre is sor kerülhet!”  – mondta mosolyogva az előadó.

A film szereplői között egyébként olyan színészeket láthatunk, mint Piros Ildikó, Nagy Mari, ifjabb Vidnyánszky Attila, Trill Zsolt, Pápai Erika, Vecsei H. Miklós, Eperjes Károly és Pindroch Csaba.

„Győrhöz nem csak a korábban megtartott koncertek, vagy az október 15-én következő újabb turnézáró köt, hanem például egy nagyon érzelemgazdag beszélgetés is az egykori Polgári Szalon keretén belül. Itt konkrétan a megtérésemet tártam a hallgatóság elé, s még most is elcsuklik a hangom, ha emlékezem rá. Minden koncertemnek tétje van, s ahogy fentebb is mondtam: őszinte, tisztalelkű és nagyszabású előadásokkal várjuk a közönséget, itt Győrben is, az Audi Arénában.”

Kapcsolódó témák: #Audi Aréna Győr | #koncert | #Kovács Ákos | #zene |