Hirdetés
Dr. Dézsi Csaba András a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje

„Szívügyem Győr”

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2019.12.06. 12:55

Dr. Dézsi Csaba András kardiológus professzort, önkormányzati képviselőt indítja a Fidesz-KDNP a 2020. január 26-i polgármester választáson Győrött – jelentették be a térség országgyűlési képviselői és a polgármesterjelölt pénteki sajtótájékoztatójukon.

Hirdetés

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő úgy fogalmazott a jelöltről: „Dr. Dézsi Csaba András személyében egy olyan jól ismert, köztiszteletben álló személyt jelöltünk polgármesternek, aki a kezdetek óta politikai közösségünk tagja, rendelkezik önkormányzati tapasztalattal, vezetői gyakorlattal és szívügyének tekinti városunk további fejlődését.

„Azt szeretnénk, hogy a Győrben megkezdett munka a következő években is folytatódjon, erre csak egy olyan ember lehet a garancia, aki szorgalmával és hitével magas szintű teljesítményre képes. Dézsi doktor tisztességes ember, aki megtalálja a hangot a város minden lakójával, még politikai ellenfeleivel is.”

Hirdetés
Simon Róbert Balázs

„Meggyőződésem – hangoztatta Simon Róbert Balázs – hogy az október 13-án megválasztott FIDESZ-KDNP-s többségű győri önkormányzati testületet csak egy FIDESZ-KDNP-s polgármester tudja a jövőben eredményesen vezetni. Csabát 20 éve ismerem, sokat dolgoztunk együtt, őt tartom a legjobb jelöltnek, akivel eredményesen tudom képviselni Győr érdekeit a kormány előtt és az Országgyűlésben” – zárta Simon Róbert Balázs.

“Azért őt jelöljük, mert ő már eddig is sokat tett a város fejlődéséért” – indokolta választásukat Kara Ákos országgyűlési képviselő, majd hozzáfűzte: “Olyan személyt kerestünk, aki a szakmájában elismert, akit nagyon sokan ismernek a városban, aki jól ismeri Győrt és az itt élő embereket, és világos céljai vannak a város további fejlesztésére.”

Kara Ákos

A képviselő hangoztatta: “Dr. Dézsi Csaba András az a személy, aki a legjobban megfelel ezeknek a fontos kritériumoknak. Dézsi doktor polgármesterként minden városban élőt képviselni tudna, hiszen az orvoslásban sincs pártpolitika, így képes arra, hogy a különböző pártállású embereket megszólítsa.”

Fontos, hogy a különböző városrészekben megválasztott helyi képviselők továbbra is a közgyűlés tagjai maradnak, hiszen az ő esetükben nem lesz új választás. Tehát a Fidesz-KDNP-képviselők a városban élők többségének szavazataival továbbra is a városi képviselő-testület többségét alkotják majd az új polgármester megválasztása után is.

„Megköszönjük, hogy az önkormányzati választáson 16 egyéni választókerületből 15-ben a Fidesz jelöltjei szerezték meg a legtöbb szavazatot. Kérjük, hogy január 26-án szavazzanak dr. Dézsi Csaba Andrásra és folytassuk közösen a város fejlesztését – mondta a képviselő.

Dr. Dézsi Csaba András

A győriek bizalmából 25 éve Nádorváros egyéni választott képviselőjeként vagyok tagja a győri közgyűlésnek” – kezdte a bemutatkozását dr. Dézsi Csaba András.1962-ben születtem Győrben, és azóta is itt élek. A kórház kardiológiai osztály vezetőjeként itt tapasztalhattam meg azt az erőt, ami a győriek széles körű összefogásában rejlik. Munkatársaimmal 2005-ben létrehoztuk a Szívcentrumot. A szívkatéteres laboratóriumban eddig 22 ezer beavatkozást végeztünk el kollégáimmal. Ezt a munkát szülővárosom, Győr díszpolgári címmel ismerte el.

„Nekem Győr a szívügyem!” – jelentette ki dr. Dézsi Csaba András, majd így folytatta: „Jól ismerem a várost és az itt élők problémáit. Célom, hogy Győrre a jövőben is a tisztaság, a dinamikus építkezés, a biztonság, a tervezhetőség legyen jellemző.

„Orvosként különösen fontos számomra az, hogy egészséges, nyugodt, élhető és folyamatosan fejlődő környezetben élhessünk. Célom a jól működő egészségügy, az erős szociális háló korszerűsítése, ahol még a mostaninál is jobban törődnek az idősekkel és a fiatalok is egyre nagyobb számban találnak otthonra és egyre többen alapítanak családot.

Győr Magyarország motorja, számomra pedig az ország szíve. Óriási érték, hogy a város követni tudta a gazdaság, a piac igényeit, változásait, értékeit, Így vált a hazai járműipar fővárosává, mondta. Az Audi nemcsak a legkorszerűbb technikát, technológiát hozta el és honosította meg Győrött, de megteremtette, fellendítette a beszállítói ipart, a helyi kis- és középvállalkozásokat is. Mindez kedvező hatással volt a kereskedelmi, vendéglátóipari és egyéb szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokra. A polgármester-jelölt kijelentette: új kihívások előtt állunk! Ehhez kell most összefognunk, nekünk, győrieknek! A gazdaságnak ugyanis hullámzó a természete, a város – a kormányzat jelentős támogatásával – képes lesz a most világszerte lassulóban lévő járműipar gyárait itt tartani, megteremti további fejlődésük lehetőségeit – hangoztatta.

Különösen fontos számomra a város és a kórház jó kapcsolatának kialakítása. Kiemelten a sürgősségi és akut beteg-ellátás minőségének segítése, amiben a Szívcentrum létrehozásával már bizonyítottam, hogy mindez nem lehetetlen. Emellett tovább kell segítenünk a háziorvosok munkáját. Orvosként is szívügyem Győr!

„Orvosként rengeteg embernek tudtam segíteni, polgármesterként szeretnék minden győrinek! Megválasztásom esetén rendszeres konzultációra hívom önöket. Hiszek benne, hogy polgármesterként a közgyűlésben abszolút többséget adó frakcióban dolgozó képviselőtársaimmal egy biztos jövőképpel rendelkező, sikeres, élhető városért dolgozhatunk.

Simon Róbert Balázs, dr. Dézsi Csaba András és Kara Ákos

Arról is beszélt: Győr legyen még zöldebb város. A Püspökerdő továbbra is a város tüdeje marad, zöldövezeteink, parkjaink növekedése mellett jelentős szerepet szánunk a fásítási programunknak.

„Sokrétű közlekedést képzelünk el, amelyben az egyéni és tömegközlekedés, a gépjármű- és kerékpárforgalom harmonikusan kapcsolódik egymáshoz” – tért rá dr. Dézsi a város egyik jelenlegi gondjára. Kiemelt célunk, hogy a városi buszközlekedést jobbá és környezetkímélőbbé tegyük.

Végezetül azt ígérte: „Folytatjuk a városrészek rehabilitációját, az utcák megújítását. A közbiztonság és a szociális ellátás biztonsága továbbra is kiemelt célunk. Megválasztásom esetén minden városrész gondjaira figyelni fogok.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri önkormányzat | #választás2020 |
likeold
a fb oldalunkat