Színházi sulitúra a Barossban

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.09.27. 12:22

A színházat viszik az iskolákba Győrben. Az úgynevezett „sulitúra” keretein belül a Győri Nemzeti Színház színészei látogatnak el a város középiskoláiba. A cél a színház népszerűsítése, a színházba járással való kételyek eloszlatása, valamint az aktuális évad bemutatása egy rendhagyó irodalomóra keretein belül.

Hirdetés

Csillogó tekintetű tinédzserek várták a Baross iskolában a színházi csapatot. A „sulitúra” nevű előadássorozat keretein belül látogatott el hozzájuk Móczár Bence színművész és Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója. 

“Ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor majd Mohamed elmegy a hegyhez. Móczár Bence volt növendékem, jelenleg a Győri Nemzeti Színház társulatának a tagja. Ő az, akinek a vezetésével próbáljuk újra és újra megszólítani a fiatalokat. Olyan előadásokat készítünk, amelyek azt gondolom, hogy joggal tarthatnak számot az ő érdeklődésükre. Szerintem a legjobb, ha mi eljövünk és elmondjuk, hogy a Győri Nemzeti Színház szeretettel várja a fiatalokat” – számolt be a Győr+ Médiának a direktor. 

A bemutató során az évadon kis videók segítségével vezetik végig a diákokat. A rendhagyó irodalomórának pedig nagy sikere van a fiatalok körében. “Lényegében ez egy olyan programsorozat ahol a srácokkal a saját közegükben, az iskolákban próbálunk meg találkozni. Igyekszünk mi megtenni az első lépést az évadismertetés tekintetében. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azon túl, hogy a srácok megismerjék, milyen előadásokkal találkozhatnak majd a jövő évadban, egy közvetlen, oldott hangulatú szinte személyes találkozón vegyenek részt. Van nyereményjátékunk, jegyeket nyerhetnek nyilvános főpróbáinkra, van egy kérdezz-felelek szakasz a végén, ahol próbálunk mindenre válaszolni” – tájékoztatott Móczár Bence, aki hangsúlyozta, hogy az évadot egy a fiatalok számára befogadható formában igyekeznek bemutatni.

A színész szerint nagyon változó, hogy a tinédzserek közül ki, mennyire ismeri a színházat, hányszor járt már ott. A cél az, hogy az ezzel kapcsolatos kételyeket eloszlassák, tehát senkinek sem kell kisestélyiben érkezni és komoran nézni. 

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #előadás | #Győri Nemzeti Színház | #színház |