Hirdetés

Színes programkavalkád lesz a hétvégén Győrben

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2022.09.16. 12:33

Újradó Fesztivál, Kenyérfesztivál, Magyar Örökség Napjai, Mobilitási hét - temérdek program közül válogathatunk a mostani hétvégén.

Hirdetés

Péntek:.

17:00-17:30 Divatshow – a fenntarthatóság jegyében

A Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium divatbemutatóján a tanulók által tervezett és készített ruhákat láthatnak az érdeklődők.

17:30-18:00 Bármixer látványshow

A Szomszéd koktélbár és kávézó bemutatóján, nem csak megmutatják a koktélkészítés technikáit, hanem tippeket és praktikákat is adnak az otthoni koktélkészítéshez! Kóstolókkal is készülnek a bártenderek.

DJ Solymi zenél péntek délután Zenepavilonban

19:00 Dallos Bogi 60 perces koncertje

21:00 Deniz és Orsovai Reni koncertje

Szombat

14:00-20:00 Óriásbuborék

Mindenkit megmosolyogtat Kristály Marci bubimester óriásbuborékjai, amiben nem csak gyönyörködhetünk, hanem ki is próbálhatjuk készítésüket.

14:00 órától a Radó-szigetre érve csak egy selfiet kell készíteni és részesei lehetünk a rendezvény mozaikfalának. A mozaikfal szombat estére készül el, és a led-falakon majd mindenki megkeresheti magát.

Gólyalábasok és zsonglőrök bemutatója délután.

18:00 A Pannonhalmi Borvidék bemutatása a PH-Érték szemszögéből. A borvidékről, a pincészetek együttműködéséről és magáról a borról szombaton este 8 órakor tart előadást a PH-Érték képviselője.

A zenéről szombaton dj Máté és Dj Giga gondoskodnak a Zenepavilonban.

Állandó programok (minden ingyenes)

A Spartacus csónakház története – kiállítás.

Vízi programok a Győri Vízisport Egyesület közreműködésével. SUP-ot és kajakot próbálhatnak ki gyerekek és felnőttek 14:00 óra és 19:00 óra között.

14:00-19:00 óra között művészeti és kézműves foglalkozásokat tart a MOKKA Alkotócsoport.

Ősz Dénes bűvész műsorában a trükkök látványos kellékekkel és a közönség aktív részvételével valósulnak meg.

Selfiebox: Aki szeretne egy vagány képet készíteni, akkor próbálja ki a Led hintaparkot vagy az ÚjRADÓ selfieboxát!

21:00-23:00 a Rába partról fényfestést nézhetünk meg, amelyet a Spartacus csónakházra vetítenek.

21:00 Azahriah koncert (A koncert ingyenes, de korlátozott számban látogatható, teltház esetén a rendezvényhelyszínt kordonnal lezárják.)

Mivel a hétvégére esős idő is várható, így a napközben előforduló esők felfüggeszthetik a programokat, de az eső elmúltával a programok folytatódnak, a koncertek csak szélsőséges időjárási viszonyok mellett maradnak el, esőben nem!

Tálos Péter fotóművész tárlata nyílik pénteken 18 órakor a Győri Szabó József Művelődési Ház nagytermében (Győr-Gyirmót, Szent László út 35-37.) Köszöntőt mond Szabó Jenő önkormányzati képviselő. A kiállítást megnyitja: Liziczai Miklós fotóművész. Közreműködik: Bogdán Eszter (ének).

Tárlatvezetés és beszélgetés lesz pénteken 17 órától a Torulában (Budai út 7. a Szeszgyár területén belül). Maurer Dóra Térfestés című kiállításán Salamon Júlia tárlatvezetése után a 40 évvel korábbi buchbergi murális projekt (Quasi-kép, 1982) és a hozzákapcsolódó kísérleti film (1983) mellett a Térfestés (2022) című installációról az időbeliség és a helyspecifikusság fogalma mentén beszélgetnek.

A Mobilitási Hét szeptember 16. és 23. között tart Győrben. A hétvégi programok:

Szeptember 16-án (pénteken) ismét benézhetnek az érdeklődők a kulisszáink mögé: a regisztrációhoz kötött programon megmutatják Győrben a Volánbusz Ipar utcai forgalomirányító központját és műszaki bázisát. A telephelylátogatás IK 55-ös nosztalgiabusszal indul 16 és 18 órakor a Városháza mellől. A programra a volantourist@volanbusz.hu e-mail-címen lehet regisztrálni, az adatkezelési tájékoztató itt érhető el.

Szombaton

Vigye haza kedvenc régi busztábláját vagy menetrendjét! 10 és 17 óra között a Megyeháza téren a Volán-relikviák vásárán böngészhetnek a múlt emlékei között.

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka, 00:18-kor és 01:18-kor a Belváros, a szórakozóhelyek és a lakótelepek között díjmentes éjszakai autóbuszjárat indul Bagolybusz néven, melynek menetrendje lejjebb görgetve érhető el.

Vasárnap és hétfőn 15, 16 és 17 órakor nosztalgia körjárat indul Ikarus 55-ös „Faros” autóbusszal a Városházától a Belváros, Újváros, Sziget és Révfalu érintésével. A programra a volantourist@volanbusz.hu e-mail-címen lehet regisztrálni, az adatkezelési tájékoztató itt érhető el.

Szombaton 9 és 17 óra között rendezik a XX. Kenyérfesztivált a Széchenyi téren. 10 pékipari vállalkozás mellett mintegy két tucat kézműves is bemutatkozik a színpadon 9.30-kor Mosolyra Hangolók, 13 órakor Anetta, 14 órakor Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar lép fel.

Szombaton 15 órától A Bercsényi ligetben kezdődik az Újvárosi Családi nap. Gáspár Laci énekes mellett színpadra lép Nótár Mary, illetve Szigeti Ferenc előadóművész. Kísérőként pedig Baranyai István prímást és cigányzenekarát hallhatják az érdeklődők.Köcsögök és Dudák Néptánccsoport és aKónyi Néptáncegyüttes műsora mellett a Fajkusz Bandaelőadását is élvezhetik majd.

A Győr Arrabona Lions Club szombaton rendezi meg hagyományos Pannonhalmi Jótékonysági Sétáját. Gyülekező és regisztráció a Hefter Üveggalériánál 9 órától. Díszvendég Tolcsvay László.

Szombaton és vasárnap tartják városunkban is a Magyar örökség Napjai programsorozatot.

Szombaton

10.00 Kulturális örökségünk: Az Esterházy-palota (Király utca 17.) Az épület történetét Fülöp Szabolcs segédkönyvtáros mutatja be. 

10.30 Múzeumi találkozások – a Győr Megyei Őszi Tárlat című időszaki kiállítás finisszázsa Esterházy-palota. A díjazott művészekkel, Gollowitzer Szabinával, Sz. Kovács Ildikóval és Horváth Ákossal  Pápai Emese művészettörténész, főmuzeológus beszélget. 

14.00  Kulturális örökségünk: Történetek a kövek között… Várkazamata, (Bécsi kapu tér 5.) – a Kőtárat Nagy János múzeumpedagógus, történelem tanár mutatja be. 

15.00–18.00  Nyomkereső Arrabonában – Családi felfedező játék  
16.00 Kulturális örökségünk: A Magyar Ispita (Nefelejcs köz 3.) Az épület történetét Fülöp Szabolcs segédkönyvtáros mutatja be.

16.30 Múzeumi találkozások –  a Pillanatkép című időszaki kiállítás finisszázsa a Magyar Ispitában. A Magyar Üvegművészek Társaságának kiállításáról Pápai Emese művészettörténész,  főmuzeológus beszélget Hefter László üvegművésszel. A programon bemutatásra kerül az alkotóról készült új portréfilm is. 

VASÁRNAP

10.00 Kulturális örökségünk: A Püspöki Udvarbíróház (Apor Vilmos püspök tere 2.) Az épület történetét Fülöp Szabolcs segédkönyvtáros mutatja be. 

10.30 Kényszerpálya vagy lehetőség? 155 éve történt a kiegyezés 
Püspöki Udvarbíróház a történelmi eseményeket Nagy János múzeumpedagógus, történelemtanár idézi fel tárlatvezetés keretében. 

16.30 Kulturális örökségünk: Az Apátúr-ház barokk dísztermét Székely Zoltán művészettörténész, múzeumigazgató mutatja be.

Kordoss Richárdpapnövendék orgona-előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az égi hivatás jutalmáért…” című előadás szombaton 19 órakor kezdődik. Műsoron:Buxtehude, Bach és Bossi művek szerepelnek. A belépés díjtalan.

Életmóddal az egészségért címmel asárnap 15 óra és 17:30 között az Új Kezdet Életmódközpont Győr-Szabadhegyen a 3-as tó mellett (Soproni út és a Zöld utca között) az egészség 8 alapelvét mutatja be 8 állomáson keresztül.

Kapcsolódó témák: #Győr | #programok |
Hirdetés