Hirdetés

Szijjártó: Gazdaság és környezetvédelem kéz a kézben jár

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2021.09.10. 14:45

Magyarországon kéz a kézben jár a gazdaságfejlesztés és a környezetvédelem, ez a kettős felelősség kiegyensúlyozottságot követel a kormánytól. Erről beszélt a külgazdasági és külügyminiszter a Győri Hulladékégető Kft. állam által is támogatott beruházásának záró rendezvényén. Szijjártó Péter kiemelte, a cég 564 milliós fejlesztését 282 millióval segítette a kormányzat, ezzel technológiai fejlesztést hajtottak végre és megerősítették a közel 50 dolgozó munkahelyét. A rendezvényen elhangzott, a megyében 63 cég, 45 milliárdnyi beruházást hajtott végre, amihez a kormány 17 milliárd forint támogatást adott.

Hirdetés

„Magyarország a világ azon 21 állama közé tartozik, amely képes volt arra, hogy egyszerre növelje gazdasági teljesítményét és csökkentse károsanyag-kibocsátását” – mondta a rendezvényen Szijjártó Péter.

„Számunka kiemelten fontosak a környezet védelmét segítő beruházások, mint a Győri Hulladékégető Kft. projektje, amelynek eredményeként hatékonyabbá válik a hulladék kezelése” – tette hozzá a miniszter.

„A versenyképesség-növelő támogatások célja egyrészt a munkaerő megtartása, másrészt a technológia fejlesztése, itt most utóbbin volt a hangsúly” – fogalmazott Simon Róbert Balázs. „Az 564 milliós projekthez az állam 282 millió forintos támogatást nyújtott, amiért cserébe a cég 46 munkahely megtartását is vállalta” – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Győr-Moson-Sopron megyében 63 vállalat használta fel a kormány támogatási programjából adódó finanszírozási lehetőségeket, ennek nyomán összesen 45 milliárd forintnyi beruházást hajtottak végre, amihez a kormány 17 milliárd forint támogatást nyújtott, így biztosítva 14 és félezer munkahely megőrzését.

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #környezetvédelem |
Hirdetés