Hirdetés

Szigetben is lehet gyűjteni a kupakokat

Fotó: Győr+
Ficsór Dávid
2022.01.14. 11:19

Az elmúlt évben már többször beszámoltunk arról, hogy Győr különböző pontjain kupakgyűjtő szíveket helyeztek ki önkormányzati képviselők. A jótékony kezdeményezésnek városszerte nagy sikere van.

Hirdetés

Ezen felbuzdulva még a tavalyi év végén keresték meg a Győr-Szigetben élők Szeles Szabolcsot, hogy kerüljön ki ebbe a városrészbe is egy ilyen kupakgyűjtő szív. A terület önkormányzati képviselőjének közbenjárására már december közepén ki is helyeztek egyet az Olimpiai Sportpark és a Bercsényi iskola közé.

Szeles Szabolcs elmondta, több üzenete is van a kupakgyűjtőnek, hiszen jótékony célra gyűjtenek, emellett környezettudatosságra nevel, ráadásul esztétikus a rekesz, mely a színében is a néhány méterre lévő OSP-hez idomul. A képviselő szerint közösségépítő szerepe is van ennek a szívnek.

Egy fontos cél és egy fontos lehetőség az is, hogy erre a kupakgyűjtőre lehet úgy is tekinteni, mint egy találkozási pontra. Minden olyan dolog, ami közösségépítő erővel bír, mindannyiunk számára lényeges, főleg egy ilyen járvány idején.”

Hamarosan szükség lesz az első ürítésre, hogy aztán ismét gőzerővel gyűlhessenek itt a kupakok, melyeket tehát jótékony célokra ajánlják majd fel. Szeles Szabolcs elmondta, még zajlanak az egyeztetések, hogy kit is támogassanak majd velük, és természetesen az itt lakókat is megkérdezik majd ezzel kapcsolatban. 

Kapcsolódó témák: #Győr | #környezetvédelem | #Szeles Szabolcs |
Hirdetés