Szerdán nyitnak a szabadstrandok

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2022.05.30. 13:37

Június elsején a szokásokhoz híven megnyitnak a győri szabadstrandok. A városban az Aranypart I-en és II-ön lehet szabályosan napozni és fürdeni. Az ingyenes fürdőzés zavartalan működése érdekében a Győr-Szol Zrt. munkatársai napokon keresztül tereprendeztek. Lenyírták a füvet, megmetszették a fákat, összeszedték a szemetet, a bójákat egy csónakról a vízbe helyezték, lefestették az öltözőkabinokat, kihelyezték a figyelmeztető táblákat, valamint a lépcsőket is visszarakták a Mosoni Duna holtágában az Aranypart II-ön.

Ahogy arról már a polgármester, Dr. Dézsi Csaba András is beszámolt, szerdán érkezik a nagy meleg, ami mellé ingyenesen hűsölhetnek a győriek, ugyanis újra nyitnak a szabadstrandok a városban.

Már hétfőn hatalmas munka zajlott, a Győr-Szol Zrt. munkatársai ugyanis tereprendezést tartottak. “A kollégáink levágták a füvet, megmetszették a fákat, bokrokat, a különböző fürdéshez szükséges eszközöknek a kiszállítása is megtörtént. A lejárók, bóják kihelyezése, az öltözőszekrények is megérkeztek. Aranypart II. területén a fürdőház frissítő festést kapott, hogy méltó körülmények között fogadhassa a vendégeket. A vízmélység jelző bójákat és a mentőcsónakokat is kihoztuk és június 1-től minden nap reggel 8-tól, este 8-ig mentőőrök is vigyázzák a fürdőzők biztonságát“- mondta el a Győr+ Médiának Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. ügyfélszolgálati- és kommunikációs csoportvezetője, aki arról is beszélt, hogy ahol szükséges volt, ott pótolták a hiányzó eszközöket és pótolták a rongálásból adódó hiányosságokat.

A nyitás előtti napokban a figyelmeztető táblákat, hulladékgyűjtő edényeket is kihelyezték. Az egészségügyi hatóság mintát vett a folyó és a holtág vízéből, melynek minősége alkalmas a fürdésre. 

A szabadstrandokra továbbra sem lehet motorral, autóval behajtani, valamint a kutyákat sem lehet bevinni, tilos a tűzgyújtás és a horgászás is. 

“Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy mindenki tartsa be a fürdőzés szabályait és a kijelölt fürdőhelyeket, azaz az Aranypart I-II-t használják. A város egyéb részein található tavak, holtágak fürdésre nem alkalmasak, tilos ezeken a helyenek fürdeni”- figyelmeztetett Ozsvárt Tamás.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #fürdőzés | #Győr-Szol Zrt. | #híradó | #nyár | #strand |