Szépséges szuperhősök, ők 2024 WonderWMN-jei!

P. Csapucha Adrienn Fotó: MekliZ Fotó
2024.05.23. 22:39

Nőnek lenni jó, mitöbb a legjobb. Szerető feleségek lehetünk, lehetetlent nem ismerő anyatigrisek, két lábon járó, jelmez nélküli szuperhősök, közösségépítő segítők, mindent megoldó nagyanyók, attól függően éppen melyik életszakaszunkban járunk. Elismerően és tisztelettel szólt a szebbik nem képviselőiről dr. Dézsi Csaba András is a WonderWMN Győr Díjátadó gáláján csütörtökön a Zichy-palotában, ahol értékes és példamutató nők lelkiismeretes munkáját ismerték el, olyan személyekét, akikre van miért büszkének lenni.

A Kirschner Studios, a Győribaba Portál és a Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület közös ötlete nyomán két évvel ezelőtt jött létre az a páratlan kezdeményezés, mellyel évről-évre elismerik a csodanőket városunkban.

Az akció célja a kezdetek óta az volt, hogy figyelmet kapjanak azok a fantasztikus hölgyek, akik mindennapi feladataik mellett a társadalmi szerepvállalásban is kimagaslóak, foglalkozásuktól függetlenül.

A díj alapítása óta egyre népszerűbbé vált a rendezvény, folyamatosan nőtt a jelöltek száma, első alkalommal 18, tavaly 28, idén pedig már 31 jelölés érkezett a felhívásra. Ötlet ötletet követett, hiszen 2024-ben a Győri Nők a Városért Alapítvány jóvoltából már a 18 és 30 év közötti korosztály csodalányaira is lehetett szavazni.

Nyolc lenyűgöző, szemtelenül fiatal szívlélek Wonder Girl-t ismerhettek meg a csütörtöki rendezvényre látogatók, az ifjú hölgyeknek Reinhardt Éva adta át az emléklapokat.

Így Kokas Dominika, Kovács Blanka Eszter, Simon-Gál Dorothy, Szecsödi Réka, Takács Emese is elismeréssel gazdagodott, majd következhettek a kategória dobogósai. Harmadik helyezett Borbély Aida lett, aki úgy fogalmazott, egyáltalán nem gondolt arra, hogy bármit is nyerhet az esten. „Azt hittem csak vendégként foglalok helyet az eseményen. Már a jelölés is megtisztelő, köszönöm Zsolnay Janka tanárnőnek, tényleg nem jutok szavakhoz.”

Második helyen Tóth Fruzsina végzett, a fiatal jogász hisz abban, hogy olyan területen dolgozhat majd, ahol beteg embereknek segíthet érdekeik érvényesítésében.

Bogár Lili állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. „Köszönöm a jelölést, nagyszerű ez a rendezvény. Korábban nagyon sokan megpróbálták eltiporni az álmaimat, de megtaláltam önmagam és bízom benne, hogy tevékenységemmel utat mutathatok bárkinek” – fogalmazott meghatottan a Wonder Girl.

A díjátadót nem hagyhatta ki dr. Dézsi Csaba András sem. „Csodálatos nők. De mit is jelent ez? Mindenkinek mást. A csoda a hölgyekben lakozik, mindenki mást lát benne, mást a férfiak, a hölgyek, a gyerekek, az unokák is, és szerencsés esetben a dédunokák is. A csodálatos nő elsősorban az anyát jelenti. Van aki többet tesz a közösségért, van aki a családért. Ha ki tudják vívni egy közösség elismerését az fantasztikus dolog, hisz a közösségek általában szigorú ítészek” – kezdte beszédét a városvezető.

A polgármester hangsúlyozta, hogy mikor felteszik neki a kérdést, hogy hogyan tud ennyit dolgozni, ennyi fronton helytállni, ő mindig azt szokta mondani: nézzék csak meg a hölgyeket, kérdezzék meg, ők hogyan csinálják és kövessék a példájukat. „Fantasztikus ez az elismerés, és Önök kivétel nélkül büszkék lehetnek magukra. Azt kívánom ezt a lelkesedést, ezt a szorgalmat és békét amit árasztanak tartsák meg és adják át a férfiaknak, a párjuknak, a férjüknek” – zárta elismerően dr. Dézsi.

A díj fővédnöke Virág-Adorján Andrea mellett műsorvezetőként Hágen Orsolya konferálta fel a főszereplőket, de az operaénekes gyönyörű hangjával több ismert dallal is elkápráztatta a gálán megjelenteket.

Az esten kivétel nélkül az összes jelölt megérdemelte, hogy bemutassák, és, hogy egy kis ajándékkal gazdagodva váljon még emlékezetesebbé számukra a nőiesség nagy napja. A palota pompájában a korábbi évek díjazottai Marxné Koncz Zsuzsa és Reinhardt Éva, valamint a díj megálmodója Hidvégi-Vas Éva köszöntötte a WonderWMN Győr kiváló közösségének új tagjait:

Asbóth Szabinát, Borbás Ágnest, Forrás Esztert, Füzi Juditot, Hanczné Mező Edinát, Holle Zsuzsát, Kállai Anikót, Keglovich Ferencné Zitát, Kiss Viktóriát, Koncz Nórát, Lendvai Gyuláné Marcsit, Nagy Katalint, Németh Hajnal Aurórát, Németh Zsoltnét, Polgár Gizellát, Szarka Ildikót, Szász-Pungor Csengét és Zsolnay Jankát.

2024-ben a hétköznapi csodanők harmadik helyezettje Horog Enikő lett. Enikő hiszi, hogy a nagyobb cselekedetek mellett az apró gesztusok is fontosak, ha nem a legfontosabbak. „Nagyon nem készültem erre a díjra, de köszönöm mindenkinek, elsősorban a szervezőknek, hogy ez az elismerés létrejött két évvel ezelőtt. Csodálatosak vagytok mindannyian, és soha ne hagyjátok abba, mert rendkívül sokat ad mindenkinek az, amit képviseltek” – szólt hölgy társaihoz a díjazott.

Bedőkné Fehér Tünde a megtisztelő második helyen végzett. Mint kiderült a laudációból, Tündét mélyen megérintik az emberi sorsok, élethelyzetek, rendkívüli önkéntes munkát végez. „Mindenkinek aki bajban van, jól esik, ha olyan kezet nyújtunk felé, ami mindent megold. Köszönöm a szavazatokat és, hogy gondoltak rám” – mesélte meghatottan az „ezüstérmes”.

250 családot igazgat, sérült gyermekek és szüleik jogaiért küzd érintettként – ő Varga Edina az idei év legnagyobb WonderWMN-ja. „Nem jutok szóhoz, mert azt érzem, hogy nem csináltam semmit, de mások azt mondják, hogy közben mindent” – érzékenyült el köszönetnyilvánítása közben Edina.

Ebben az esztendőben a közönségdíjas Bordásné Németh Réka lett, míg önkormányzati különdíjban idén Kecskés-Biky Gabriella részesült.

Korábban a témában:

Televíziós szerkesztő: Pulai Sarolta, Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #díjátadó | #elismerés | #hölgyek | #nők | #Wonder WMN |