Szentmise és hangverseny a Betegek Világnapján

Zombai-Kovács Ákos Nagy István
2023.02.13. 12:52

Harminc évvel ezelőtt az első lourdes-i jelenés napját jelölte meg Szent II. János Pál pápa a Betegek Világnapjának. Azóta az Egészséges Nemzedékért Alapítvány országosan egyedülálló módon minden évben ezen a napon járta végig Győr katolikus templomait, de a Felvidéken is több helyen ünnepeltek már. Idén a Szent Imre templomban tisztelegtek a résztvevők a Betegek Világnapja előtt, ahol a főszervező beszédében úgy fogalmazott, minden évben kötelességünk gondolni beteg sorstársainkra, hiszen mi is bármikor lehetünk betegek.

Február 11-ét, az első lourdesi jelenés napját jelölte meg a Betegek Világnapjának II. Szent János Pál pápa. Győrben azóta minden évben rendeznek ünnepséget az évfordulóval kapcsolatosan, hála az Egészséges Nemzedékért Alapítvány munkájának.

Az alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte, eddig és ezután is fontosnak tartják, hogy a beteg sorstársak előtt tisztelegjenek. „Az elmúlt években, országosan is egyedülálló módon ezen a napon végigjártuk Győr város katolikus templomait, de jártunk a Felvidéken is, Nagymegyeren, Galántán és Dunaszerdahelyen is ünnepeltük a Betegek Világnapját” – fogalmazott dr. Schmidt Péter.

„Az egészséges ember sohasem tudhatja, mikor lesz ő is beteg, a betegekről való gondoskodás közös összefogást igényel orvosok, ápolók, szerzetes- és ápolórendek, valamint a szeretetszolgálatok részéről” – hangsúlyozta az Egészséges Nemzedékért Alapítvány elnöke.

A Betegek Világnapja alkalmából ünnepi szentmisét mutattak be a Szent Imre templomban, majd hangversennyel zárult a szombat esti megemlékezés.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos