Hirdetés
Önzetlen segítségnyújtás

Szentivánon is hódít a kupakgyűjtő szív

Fotó: A szerző felvétele
Ficsór Dávid
2021.05.26. 15:39

Újabb kupakgyűjtő szíveket helyeztek ki Győrben, ezúttal Győrszentivánon állítottak fel hármat. Dr. Sík Sándor képviselő a Győr Plusznak elmondta, már régóta szerettek volna csatlakozni az országszerte népszerű kezdeményezéshez, és látva, hogy a városban is egyre több ilyen gyűjtőrekesz kerül ki, ők sem tétlenkedtek. Ezt is, mint az összes többit az önzetlen segítségnyújtás ihlette.

Hirdetés

„Három helyszínre raktunk piros, szív alakú kupakgyűjtő edényeket a városrészben. Igyekeztünk olyan helyeket választani, ahol viszonylag sok ember megfordul: a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ előtti térre, az ökoiskolai címmel rendelkező Móricz Iskola bejáratához és az új Spar bevásárlóközpont parkolójához szereltek fel a szakemberek ilyen objektumokat” – mondta a képviselő.

Balázs Bence SMA-s beteg gyermek gyógyulását támogatják országszerte a kupakokkal. Az év második felétől azonban győrszentiváni gyerkőcöknek segítenek majd a három kupakgyűjtő szívben összegyűjtött műanyagokkal. Hetekkel ezelőtt legelőször a Molnár Vid Központ elé helyezték ki az első rekeszt.

Hirdetés
Fotó: Ficsór Dávid

„Első szóra a kezdeményezés mellé álltunk, hiszen rendkívül népszerű az intézményünk és bízva a közösség erejében igyekszünk még hatékonyabbá tenni ezt a jótékony akciót!” – hangsúlyozta Loschitz Ferenc igazgató.

A gyűjtőedényeket folyamatosan ürítik, a kupakokat tárolják, majd átadják a Balázs Bence Gyógyulásáért Alapítvány részére, akiktől egy műanyag feldolgozó cég veszi át a gyűjteményt. Az interneten fellelhető információk szerint egy kilogrammnyi kupak 400-500 darabból jön össze és ezt 50-75 forintért veszi meg a felvásárló.

Kapcsolódó témák: #Győr | #jótékonyság | #környezetvédelem |
likeold
a fb oldalunkat