Szent-Györgyisek kampányoltak a mellrák elleni küzdelemért

Fotó: Kárpát Zsolt
Kárpát Zsolt
2022.10.07. 13:41

A mellrák elleni küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet a Szent-Györgyi Iskola tanulói. A diákok egy flesh mobban vettek részt, és egész hónapban viselni fogják a rózsaszín szalagot, ami gyilkos kór elleni harc jelképévé vált.

A nagyszünetben az iskola udvarán készülődtek a diákok a zenés táncos megmozdulásra.

„A tanulóink abszolút mellénk álltak, a testnevelő tanárok segítségével megtanultak egy kis táncot és arra kértük őket, hogy rózsaszín felsőbe jöjjenek a mai napon. Tehát mindenki egész héten már készült erre az akcióra. Érdeklődtek, kérdeztek, viselték a rózsaszín szalagot” – mondta el a kampányról Szentgyörgyi Krisztina a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Technikum és Szakképző Iskola pedagógusa.

A zenés megmozdulás mellett az iskola felsőbbéves tanulói információs órákat tartottak a mell önvizsgálatról, amelynek rendszeres elvégzésével időben felfedezhető a betegség.

„A mai akciónknak elsősorban az a lényege, hogy felhívjuk más iskolák figyelmét a pink október kampányhónapra, ami mellrák elleni küzdelemről szól. Nagyon fontos az önvizsgálat, a rendszeres szűrővizsgálat és az is, hogy a nők ne féljenek a mammográfiától. Ezen a generáción keresztül szeretnénk a felnőtteket megszólítani” – emelte ki Szentgyörgyi Krisztina.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #híradó | #kampány | #küzdelem | #mellrák | #szűrővizsgálat |