Szemétszedéssel telt a szombat Szeles Szabolcs alpolgármesternek is

Győr+
2021.04.24. 13:08

Ugyan csak két nap telt el a Föld napja óta, a természetvédelem azonban minden nap fontos ügy. Így gondolja ezt Szeles Szabolcs alpolgármester is, aki a régi pinnyédi híd és a Nép utca környékének megtisztítására hívta a városlakókat.

Hirdetés

Szombat reggel zsákokkal gyülekeztek a fiatalok a pinnyédi híd lábánál. Az Up&Fly Frizbi Sportegyesület tagjai is kesztyűt húztak, hogy megtisztítsák kedvelt edzőterületüket. Luka Vilmos, az egyesület vezetője elmondta: télen is sokat edzenek a környéken és már akkor látták, hogy rengeteg szemetet szórnak el a híd mellett. Az ifjú sportolók még gumiabroncsot és használt biciklikereket is gyűjtöttek. A Városi Diákfórum elnöke és barátai is csatlakoztak az akcióhoz, ők elmondták, hogy a kortársaikat is szeretnék minél szélesebb körben bevonni, ráadásul a mostani járványhelyzetben ez egy vírus biztos társasági esemény is.

Szeles Szabolcs, alpolgármester kisfiával, Barnussal együtt érkezett.

Az alpolgármester szerint nagyon fontos, hogy a legkisebbek minél hamarabb megtanulják, hogy a Földünkre egy örökségként kell tekinteni és minden eszközzel óvni azt.

Szeles Szabolcs továbbá elmondta, hogy Győr egy XXI. századi város, ehhez pedig a tiszta, rendezett környezet is hozzátartozik -ezért egyszerre két helyszínen-a régi pinnyédi híd és a Nép utca környékén is szükség volt az illegálisan elszórt szemét összezsákolására. Az alpolgármestert is megdöbbentette, hogy lejárt személyi igazolvány és lakcímkártya is volt a hulladékok között. A csapat rengeteg zsákot gyűjtött, az akciót pedig folytatják majd a városrész más területein is.

Tv-s szerkesztő: Németh Boglárka

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #környezetvédelem |