Hirdetés
Alpolgármesteri vizit a rádióban

Szeles: Idén is lesz Pinnyédi Hídpiknik!

Fotó: O. Jakócs Péter
P. Csapucha Adrienn
2022.08.04. 10:44

Az elmúlt időszakban lezajlott beruházások adták az alpolgármesteri vizit fő gerincét csütörtök reggel. Szeles Szabolcs az útfelújításokon túl azt is elárulta, hogy idén is lesz Pinnyédi Hídpiknik.

Hirdetés

Rengeteg a feladata az utóbbi időben, így fáradtan érkezett a stúdióba Szeles Szabolcs. Az alpolgármester ugyanakkor elmondta, hogy egy fantasztikus mérkőzésen vett részt szerda este Dunaszerdahelyen, a találkozó azért is volt izgalmas, mert két győri tehetség is játszik a DAC-ban, Kalmár Zsolt és Szántó Regő, akik személyes nagy kedvencei a városvezetőnek. „Ez az egyik dolog ami teljesen ki tud kapcsolni. Szeretek minden sportot figyelemmel kísérni, a labdarúgás különösen feltölt, ráadásul ez egy olyan rangadó volt, amit nem lehetett kihagyni” – árulta el Szeles Szabolcs.

Sport tekintetében az ETO FC csapata is szóba került a Győr+ Reggeliben. Az alpolgármester kifejtette, hogy annak idején mikor a változás folyamata elindult, akkor a város egyfajta közvetítő szerepet töltött be. „Az ETO ügye fontos a városnak is, jó lenne, ha végre visszatérne a régi mederbe a csapat sorsa. Sok mindenen túl vagyunk, az elmúlt hétvégén pedig már elkezdődött az NBII-es labdarúgó bajnokság szezonja, szerencsére a két győri csapat is győzelemmel kezdett” – ismertette a műsor vendége, s közben azt is elárulta, hogy nagyon szorít a Gyirmótnak, de nem titok, hogy az ETO-ért dobog a szíve. „Kisgyerekkorom óta járok a meccsekre, jó volt újra kimenni a mérkőzésre. Nagyon jó szakemberek jöttek Győrbe, végre nem nagy ígéretekről beszélnek, a vezetőedző egy dinamikus, lendületes csapatot szeretne viszontlátni. Karakteres csapat lépett pályára, sok új, tehetséges játékos érkezett, reméljük, hogy sikeres idény lesz– ismertette Szeles.

Hirdetés

Útfelújításokról is kérdezték a műsorvezetők az alpolgármestert, hiszen több sikeres projektet zárt le az önkormányzat, ezek a beruházások pedig jelentősek a város életében. „Nemrég adtuk át az Ipar utat, valamint a Reptéri út egy szakaszát, ahol maga az út is megújult, mellette pedig kerékpárút is épült. A kerékpárút szempontjából gyakorlatilag összekötöttük a belvárost az ipar parkkal. Ez a munkahelyi mobilitás, az ipari területek megközelítése szempontjából nagyon fontos. Folyamatban van ugyanakkor a Tatai úti körforgalom bővítése és a csomópont átépítése, ez is megfelelő ütemben halad. Reménykedünk benne, hogy ősszel ezt is át tudjuk majd adni” – emelte ki a fejlesztéseket az alpolgármester.

Beruházásokkal folytatódott a műsor második fele is, a Szalay út-Liget utca-Nyár utca csomópontjára fókuszálva elsőként. „Az útszakasz átalakítása az EYOF előtt történt meg évekkel ezelőtt. Az elejétől fogva készültünk ugyanakkor arra, hogy jelzőlámpákat helyezzünk ki. Rengeteg észrevétel érkezett hozzám is, hogy szükség van a lámpákra, elsősorban a gyalogosforgalom miatt. Egy hosszas tesztidőszak lezárult, nagyon modern berendezések kerültek ki a területre. A visszajelzések jók, azóta egyetlen balesetről sem tudunk” – mondta az alpolgármester. Ezt követően a pinnyédi fejlesztést is kiemelte a városvezető. „Nagyon sok tervezést és egyeztetést követően egy rég dédelgetett álom vált valóra, egy szép összekötő út épült, szeretnénk majd haladni a fejlesztésekkel Pinnyéden belül is. Szoktam mondani, hogy egy olyan választókörzetem van, melyhez 87 utca tartozik, ezek pedig felületre is rendkívüli nagy területet fednek le, sok megoldandó feladat van, de az elmúlt 10 évben nagyon jelentős lépéseket tettünk” – tette hozzá Szeles Szabolcs.

A városrésznél maradva kiderült, hogy a nagy sikerre való tekintettel idén is lesz augusztus 20-án Pinnyédi Hídpiknik. „Hamarosan teljesen összeáll a program, szellemiségében, környezetében a tavalyihoz hasonló metódusban gondolkozunk” – árulta el az alpolgármester. Az már biztos, hogy kicsik és nagyon egyaránt jól érezhetik majd magukat a különleges, családi miliőben.

Az alpolgármestert a rádióban Bajzát Zsuzsi és Nagy Roland kérdezte, a teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat