Szelektíven szombaton Marcalvárosban

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2024.05.02. 12:54

Érdemes összegyűjteniük feleslegessé vált dolgaikat a marcalvárosiaknak, hiszen május 4-én, reggel 8 és délután 16 órakor között kihelyezett hulladékudvar várja az érdeklődőket a Kovács Margit-iskola hátsó bejáratánál, a Csokonai utca felől. Az akció részleteit csütörtökön ismertették az ötletgazdák, idén Kovács Tamás és Borsi Róbert önkormányzati képviselőkhöz dr. Nagy Richárd László is csatlakozott szervezőként.

Bár már csütörtökre is esőt jósoltak a meteorológusok, szerencsére kegyes volt az időjárás, így sikerült megtartani a sajtótájékoztatót a szombati rendezvény helyszínén. A szervezők bíznak benne, hogy a kellemes tavasz hétvégén is kitart és minél többen fel tudják majd keresni az ideiglenes hulladékudvart.

„Közel egy évtizede jelent meg az a fogalom Győrben, hogy kihelyezett hulladékudvar, és azóta is büszkék vagyunk rá, hogy innen Marcalvárosból indult ez a sikersztori, ez a kampány. Szerencsére már a kezdetek óta csak pozitív visszajelzést kapunk a lakosság részéről. Ami újdonság és változás, és amire kérjük mi is az ide érkezőket, hogy még otthon válogassák külön a különböző hulladék típusokat, hiszen a MOHU-val kötött együttműködés okán, a GYHG-nak le kell ezeket mérlegelnie” – ismertette kérdésünkre Borsi Róbert.

Az önkormányzati képviselő a Győr+ Médiának hangsúlyozta, hogy természetesen továbbra is ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást a győriek. „Öröm számunkra, hogy mindig több százan élnek a lehetőséggel, de akik ezen a szombaton lemaradnak, azokat biztatom, hogy keressék fel a legközelebbi, állandó hulladékudvart a Pápai úton” – tette hozzá Borsi Róbert.

A szervezői stáb részéről dr. Nagy Richárd László azt hangsúlyozta, hogy érvényes lakcímkártyával bárki elhelyezheti május 4-én a háztartásokban felhalmozódott lom jellegű hulladékait, az akciót dr. Dézsi Csaba András polgármester is támogatja. „Mindenkit várunk szeretettel szombaton. Sajnos nagyon sok plusz forrást jelent a városnak az illegális hulladéklerakók felszámolása, de ha már van egy ilyen akció, akkor éljünk vele, tegyünk a városért közösen” – zárta a sajtótájékoztatót dr. Nagy Richárd László.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid