Hirdetés
Kiállítás

Szárnyaltak a „Vuksulis” diákok

Fotó: Kárpát Zsolt
Kárpát Zsolt
2021.11.23. 17:45

Diákok alkotásaiból nyílt kiállítás a Fekete István Általános Iskola aulájában. Az alsós és felsős tanulók többféle technikával készített rajzaikkal, festményeikkel és plakátjaikkal több témakörben is megcsillogtatták tehetségüket.

Hirdetés

„Ez a sok éve működő Vuk művészeti csoportnak a kiállítása, ráadásul egy jó apropó volt erre, hogy a Győri Polgármesteri hivatal minden évben kiírja az öntevékenyen működő művészeti csoportok támogatását. Ezt a Fekete Iskola sikeresen elnyerte ebben a tanévben” – emelte ki Németh Péter. A Fekete István Általános Iskola igazgatója hozzátette, hogy az intézményben a kiemelt sport- és nyelvoktatás mellett szükség van a művészeti foglakozásokra is.

„Szeretnénk a gyerekeknek élményt adni a művészeti neveléssel. A másik célunk pedig az volt, hogy kinyissuk az iskolát a szűkebb lakókörnyezetünknek, Adyvárosnak és egy kicsit Győrnek. A Vuksulis kisdiákok a Győr 750-es évfordulóra és a megújult iskola témákban készítettek különféle alkotásokat. Fontos, hogy ebben a covidos időszakban a pozitív élményeket is megerősítsük a gyerekekben.”

A kiállítás megnyitóján jelen volt Dr. Szálasy László önkormányzati képviselő és a Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

„Adyváros egyik önkormányzati képviselőjeként, és a Környezetvédelmi Bizottság elnökeként különösen örültem annak, hogy egy energetikailag teljesen felújított iskolába léphettem be. Jó látni azt is, hogy az alkotások között felbukkannak Győr jellegzetes épületei, történelmi eseményei.”

A szülők most nem lehettek jelen a megnyitó ünnepségen a járványügyi intézkedések miatt, azonban az iskola a járvány enyhülésével később nyitottá teszi a tárlatot.

Fotó: Kárpát Zsolt

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #galéria | #híradó | #iskola | #kiállítás | #művészet |
Hirdetés