Szárnyaljunk az égig, megéri győrkőcnek lenni!

P. Csapucha Adrienn Fotó: MekliZ Fotó
2023.06.29. 14:01

Pénteken a kulcsátadási ceremóniát követően birtokba veszik kicsik és nagyok a várost, hiszen elstartol Közép-Európa legnagyobb gyerekbulija. A 16. Győrkőcfesztiválra az önkormányzat és az „örökbefogadók” jelentős támogatásával hónapok óta készül a Vaskakas Bábszínház társulata, hogy 10 helyszínen 1000 programmal kápráztassák el a mesés birodalomba látogatókat. Zsebpénz persze ezúttal sem kell, hisz ingyen van, szárnyaljunk az égig 2023-ban!

Fényshow és koncertek, óriásjátékok kíséretében – már a megnyitón is nagyot robban a rendezvény, hogy aztán az előttünk álló hétvégén egy elvarázsolt meseországba csöppenjenek a fiatalok, és kísérőik, hiszen a szülők legalább annyira élvezik a győrkőcöt, mint csöppségeik. Mindig öröm ugyanis mosolygós arcokat látni, és ez motiválja a szervező társulatot is, akik rengeteg meglepetéssel készültek a szárnyalás jegyében. A 16. Győrkőc jelmondatához igazodva alakította ki a dizájnt a világhírű grafikusművész Rófusz Kinga, aki pillangókat, madarakat, szárnyas sárkányokat álmodott a fesztiválra.

„Ezerféle gondolkodás, ezerféle ízlés, de egy minőség a fantázia és a művészek segítségével” – jellemezte egy mondattal a fesztivált Kocsis Rozi. A bábszínház igazgatója a Győr+ Médiának úgy fogalmazott: a siker sok mindenből tevődik össze, de a többszörösen díjazott győrkőc titka az, hogy a sorozatot egy művészeti csapat szervezi, tele kreativitással és szeretettel.

A lenyűgöző látvány tartalmas programokkal válik teljessé, ráadásul rengeteg extra élmény várja a fesztiválozókat, így például egy 12 méter magasra „felszálló” óriás madárra is felpattanhatnak a gyerekek. A belépést nyújtó karszalagokat a központban, vagyis a Bécsi kapu téren vehetik át a résztvevők, egy fotóért vagy rajzolt önarcképért cserébe. Ezután már indulhat is a móka a színes pompába öltöztetett tereken, utcákon. A Hullámzó Győrkőc tér, a Varázshíd, a Tudós Kikötő, a Babakert, a Győrkőcfalu, a Fess liget, a Meseváros, a Vers-Játszó-Tér, a Medenceszínpad és a vásári forgatag varázslatos hangulatot teremt a városban.

Június 30. és július 2. között vár mindenkit a vaskakasok varázslatos világa Győrbe, a kalandok végeztével pedig könnyen hazaroboghatunk vonattal, a MÁV-START és a GYSEV ugyanis díjmentes hazautazást biztosít a Győrkőcfesztiválon résztvevő gyerekeknek.

Kocsis Rozi a Győr+ Reggeliben is beszélt a pénteken startoló fesztiválról:

TV-szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos