Hulladéktelep

Öngyulladás Sashegyen, saját tűzoltók kezdték az oltást

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.03.05. 10:01

Péntek délelőtt 9 óra után hatalmas füstfelhő volt látható Győrben, amelynek az oka a Sashegyi Szeméttelepen keletkezett öngyulladás. A GYHG saját tűzoltói azonnal beavatkoztak.

Hirdetés

A hírről Herceg Sándor Ottó a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője számolt be, aki elmondta: egy aktív tűzeset zajlik jelenleg a sashegyi telephelyen, amelyre a saját tűzoltóik azonnal reagáltak.

„Két hónappal ezelőtt állítottuk fel a GYHG saját tűzőrségét, amely most bizonyította, hogy a feladatellátásra maximálisan alkalmas. Ahogy a riasztást megkapták, 60 másodpercen belül megkezdték a szabadtéri helyszínen lévő, öngyulladás miatt lángra kapott szemét oltását. Erre egy 4000 literes oltókocsink és 3 fő tűzoltó volt bevethető, akik az oltási munkákkal párhuzamosan értesítették a hivatásos tűzoltókat is. Ők is gyorsan a segítségünkre siettek, így jelenleg számos tűzoltó, több gépkocsival dolgozik a helyszínen.” – mondta az ügyvezető, aki azt is hozzátette: személyi sérülés nem történt, senki nincs veszélyben, az oltásra és az utómunkálatokra minden feltétel adott.

A Katasztrófavédelem VÉSZ-szolgálata is jelentette a tűzeset, mely szerint: mintegy hétszáz köbméternyi szabadtéri hulladék kapott lángra. A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a győri és a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók, valamint a pannonhalmi és a csornai katasztrófavédelmi őrsök hivatásos tűzoltói, akik közös erővel, több oldalról támadva kezdték meg a lángok oltását.

A helyszínről Ruskáné Takács Anita tűzoltó százados, szóvivő elmondta, hogy az oltást a Katasztrófavédelmi Műveleti Szoltálat irányítja, közel 50 tűzoltó dolgozik, magasból mentő is készenlétben áll. A szél a füstöt nem a város felé fújja, de kirendelték a Mobil Labort is, amely folyamatos méréseket végez és nem mutatta ki, hogy a levegőben káros anyag lenne.

Munkagépek is segítik az oltási folyamatot, azokkal széthúzzák a kupacokat, így könnyebben hozzáférnek a tűzoltók. Az oltással és az utómunkálatokkal együtt elhúzódó mentésre kell számítani, emberélet és egészség nincs veszélyben.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem |
likeold
a fb oldalunkat