Hirdetés

Eloltották a tüzet, öngyulladás volt az ok

Fotó: Győr+
Győr+
2021.03.06. 08:30

Ahogy arról a pénteki nap folyamán beszámoltunk, a Sashegyi Szeméttelepen öngyulladás miatt szabadtéri tűz keletkezett. A lángokat megfeszített munkával, szombat reggelre sikerült megfékezni.

Hirdetés

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. saját tűzőrsége azonnal reagált a helyzetre, s elkezdték a lángok oltását, miközben párhuzamosan értesítették a hivatásos kollégáikat is.

Erről részletesen beszámolt a tegnapi nap folyamán Herceg Sándor Ottó a GYHG ügyvezetője, aki elmondta: a tűz keletkezésének az oka öngyulladás volt.

Hirdetés

A tűzoltók egész nap megfeszített erővel dolgoztak a helyszínen. A mintegy ezerötszáz négyzetméternyi szabadtéri égő hulladékot a győri, a mosonmagyaróvári, a pápai és a kapuvári hivatásos tűzoltók, a lébényi, a csornai és a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrsök hivatásos tűzoltói, valamint a börcsi és a koroncói önkéntes tűzoltók közös erővel, több oldalról támadva, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, öt vízsugárral oltották el, szombat reggel 7 óra után. A munkálatokat három munkagép is segítette a helyszínen.

Galéria: Győr+

A helyszínről Ruskáné Takács Anita tűzoltó százados, szóvivő tegnap elmondta, hogy az oltást a Katasztrófavédelmi Műveleti Szoltálat irányítja, közel 50 tűzoltó dolgozik, magasból mentő is készenlétben állt. A szél a füstöt nem a város felé fújta, de kirendelték a Mobil Labort is, amely folyamatos méréseket végezett és nem mutatta ki, hogy a levegőben káros anyag lenne.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem |
likeold
a fb oldalunkat