Hirdetés
Ügyészség

Súlyosan sérült a bedrogozott sofőr

Illusztráció: Freepik
Győr+
2020.12.22. 07:50

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott 2019 őszén bódult állapotban vezette édesapja járművét, amellyel balesetet okozott, és súlyosan megsérült.

Hirdetés

A 38 éves férfi még tavaly októberben, az esti órákban, Győrben vezette édesapja autóját, úgy hogy korábban kábítószert fogyasztott. Emiatt rosszul választotta meg a sebességét és egy kanyarban kicsúszott, és nekiütközött a vele szemben közlekedőnek. A vétlen járműben utazók könnyű sérüléseket szenvedtek, míg a vádlott a koponya- és az arccsontok valamint a nyak törést szenvedett. Ezen felül mindkét járműben 1 millió Ft körüli kár keletkezett.

A vádlott vérében amfetamint és metamfetamint mutatott ki a vizsgálat.

Hirdetés

A vádlott ezek után 2020 márciusában ismét édesapja járművével közlekedett, mikor a rendőrök igazoltatták, és gyorstesztet alkalmaztak vele szemben. Mivel a gyorsteszt pozitív lett, vérvételre állították elő a vádlottat, akinek a vérében ismét amfetamint és metamfetamint mutatott ki a vizsgálat.

A férfit már korábban is ítélte el a bíróság bódult állapotban elkövetett járművezetésért, és az ügyészség ismét ezzel vádolja. Tettéért – a halmazati szabályokra figyelemmel – három év szabadságvesztésre ítélhető. A kábítószer miatt a hatóságok külön eljárást folytatnak.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat