Hirdetés
Hamar megtörténik a baj

Speciális mentő: a víz nem játék

Fotó: Győr+ Televízió
Zombai-Kovács Ákos
2021.07.07. 11:46

A kánikulában csábítóak a környékbeli folyók és tavak, de a víz nem játék, bármikor kellemetlen meglepetést tud okozni. Ezt a győri Speciális Mentők vezetője mondta a Győr Plusznak. Mátis Csaba kiemelte, sajnos idén is több tragédia történt már, amit általában emberi felelőtlenség és oda nem figyelés okozott.

Hirdetés

A szakember arra hívta fel a figyelmet, ha valaki jól tud úszni, akkor is nagyon körültekintően szabad csak strandolnia, illetve a vízparton is ébernek kell lenni. Jöjjön néhány jó tanács, hogy ne érjen minket meglepetés, strandolás közben.

„A víz egy olyan elem, aminek senki sem parancsolhat, soha nem tudhatod, hogyan viselkedik, mire képes, ezért még ha valaki gyakorlott úszó, akkor is nagyon oda kell figyelni a szabad vizeken” – mondta Mátis Csaba.

Hirdetés

„Nem véletlenül engedik vagy tiltják a fürdést a különböző folyókon vagy tavakban, a tiltott helyek még veszélyesebbek lehetnek, sokszor emberéletbe kerül, ha valaki nem veszi komolyan a figyelmeztetést” – tette hozzá a Győri Speciális Mentők csapatvezetője.

„Felhevült testtel nem megyünk a vízbe, mint ahogy alkoholos állapotban sem, ezek a tényezők csak növelik a tragédia kockázatát” – fogalmazott a szakember.

„Sok olyan áldozattal találkoztam, akik még egy baleset után sem fogják fel, velük is bármikor megtörténhet a baj, az emberi tényező, a józan ítélő képesség rengeteget számít fürdőzéskor” – emelte ki Mátis Csaba.

„A legdurvább esetünk a napokban történt, egy olyan hölgy ment úszni Győrben, aki nagyon jól tudta, hogy nem is tud úszni” – hangsúlyozta a speciális mentő. „Értsük már meg, ez nem egy videojáték, ez a való világ, itt pillanatok alatt minden véget ér, és ha vége van, az egy életre szól” – zárta jó tanácsait a szakember.

Kapcsolódó témák: #Győr | #nyár | #vízimentők |
likeold
a fb oldalunkat