Út, járda, parkoló, szennyvíz

Sokrétű fejlesztések Bácsán, Sáráson és Révfaluban

Fotó: Bárány István Facebook oldala
Kárpát Zsolt
2022.01.14. 14:07

Tavaly elkészült a Bácsai út felújítása egészen a Ciklámen utcáig. Sáráson pedig két utcaszakasz aszfaltos lett és kiépült a szennyvízcsatorna II. üteme – számolt be a városrész fejlesztéseiről Bárány István. Az önkormányzati képviselő hozzátette, jutott forrás zöldterület és parkoló fejlesztésre is, így elvégezték a Kenus utcában népszerű füvészkerti biciklipálya korszerűsítését. Emellett hangsúlyos kérdéssé vált a gyalogos közlekedés körülményeinek javítása.

Hirdetés

2021-ben a városrész legnagyobb járda felújítása az István Király út két oldalán a Heltai Jenő utcáig történt meg. Itt még a régi, falusi építésű járdákat kellett felújítani. A szakemberek véleménye szerint kevés lett volna csak az aszfaltozás. Így a járdát teljesen fel kellett bontani és újraépíteni. A munkát két részletben végezte el a kivitelező, 13 millió Ft össz bekerülési költségen, melynek forrása 5,3 millió Ft mértékig a keretemből, a többi útkezelői keretből állt össze.” – mondta Bárány István önkormányzati képviselő.

A megnövekedett forgalom miatt az István Király úton szükséges egy vagy akár több gyalogátkelőhely kialakítása is, amelynek pontos helyét még nem jelölték ki. Itt figyelembe veszik az itt élők véleményét, de a szakmai követelményeknek is meg kell felelni. 2022-ben a képviselő szeretné, ha ez az útszakasz egészen Kisbácsáig kerékpáros úttal bővülne, és a tervek között szerepelnek további út és járda korszerűsítések.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr |
likeold
a fb oldalunkat