Hirdetés

Sokan élvezték a Családi Vasárnapot Gyárvárosban

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2022.08.14. 19:04

Augusztus 14-én, vasárnap családi napot szervezett Hajtó Péter, önkormányzati képviselő Gyárvárosban a jégpálya melletti füves területen a körzetben élők számára.

Hirdetés

Hajtó Péter 2019-ben ígéretet tett arra, hogy a városrészben nyárzáró bulit fognak tartani. A képviselő azonban szerette volna, ha ezt nem feltétlenül a nyár végén rendezik meg, ezért újragondolta az eseményt.

Ez a rendezvény nem közpénzből valósul meg, ezt fontos kiemelni! Az idei évben megpróbáltuk azt, hogy összefogjuk a közösségi életet. Meghívtunk különböző klubokat, kreatív köröket, egyesületeket, hogy bátran mutassák meg, hogy élnek ők, hogyan működnek, miként lehet csatlakozni hozzájuk. A mai napon mindent ki lehet próbálni. Úgy gondolom Gyárváros, Likócs és Jancsifalu közösségi élete összeforr, a mai vasárnap pedig ezt mutatja be, igazán családias légkörben.” – mondta a Győr Plusznak a képviselő, miután két órakor megnyitotta az eseményt. 

A területen a Xantus János Állatkert jóvoltából állatsimogató, 13 ugrálóvár, csillámtetoválás, arcfestés is várta az érdeklődőket. Az itt bemutatkozó egyesületek sporttevékenységeit pedig ki is lehetett próbálni: asztalitenisz, amerikai foci, judo, karate, kosárlabda, foci és sokáig lehetne még sorolni, hisz szinte nincs olyan sport, ami ne lett volna jelen.

A családi napon a kultúra is nagy szerepet kapott, melyben Tömböly Tamásnak is nagy szerepe volt.Én vagyok a Gyárvárosi Baráti Kör elnöke, ebben az évben vettem át az egyesületet és nagy örömmel csatlakoztunk Péter felhívásához, hogy végre csináljunk egy olyan napot, amit régóta hiányoltak már az itt élők. Festmény és fotókiállítást is szerveztük, melynek során a körzetben élő művészek munkáit tárjuk a nagyérdemű elé.” – tájékoztatott az elnök.

Bemutatkozott az ETO Hockey Club, a Team Agility kutyás klub, az UNI Győr női kosárcsapat, a Vital Judo Klub, a Győr Sharks és a Koko Gym is, emellett a Magyar Kupa győztes ETO FC Győr csapatával is lehetett közös képeket készíteni, vagy éppen kapura lőni. 

Aki úgy érezte, a várossal kapcsolatos kérdések megválaszolatlanok maradtak a számára, az a kihelyezett lakossági fórum sátorba is ellátogathatott. Itt a Győr-Szol Zrt. és a GYHG munkatársai, valamint a Városrendészet is készséggel segített, továbbá Hajtó Péter is a rendelkezésre állt. 

A színpadon Herkely Ákos és Marsovszky Adrienn konferálta fel a színvonalas programokat. Fellépett a Határtalan Ének Harmonika Zenekar, a Szürkebarát Magyar Nótakör, és az Obsitos Nosztalgia Dalárda. Volt még gyermek táncbemutató, karate bemutató és fellépett a Grácia Művészeti Intézet is. Az este két fénypontját pedig DJ Dominique és Szombath Ádám jelentették. Utóbbi egy szintén a körzetben élő tehetséges fiatalember. 

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #családi nap | #Gyárváros | #híradó | #nyár |
Hirdetés