Sok kicsi sokra megy: tovább szépült az Aranypart

Zombai-Kovács Ákos Vig Norbert
2023.02.27. 14:21

Sok kicsi sokra megy, a mondás ezúttal Győrben, az Aranypart 2-re is igaz. A holtág melletti sétányt sokan és egyre többen használják kikapcsolódásra vagy akár kutyát sétáltatni, nekik kedveznek a közelmúltban megvalósított és most bemutatott fejlesztések. 5 darab padot, 5 hulladékgyűjtőt és 5 kutyapiszok-gyűjtőt helyeztek ki a vízpart néhány száz méteres szakaszára, hogy ezzel is az arra sétálók mindennapjait tegyék kényelmesebbé. A fejlesztés dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő keretéből, a Győr-Szol kivitelezésében valósult meg.

Jedi kutyus is szívesen tölti idejét az Aranypart kettőn. Ha itt jön rá a szükség, akkor sincs baj, a gazdinál ott a zacskó és most már kutyapiszok-gyűjtő is van a vízparton. Emellett új padok és szemetesek is kerültek a népszerű sétányra.

„Szerintem fontos, hogy folyamatosan meghalljuk és foglalkozzunk a lakossági kérésekkel, igényekkel, ez alkalommal is ez történt, hiszen több igény is megfogalmazódott, hogy ezzel a néhány eszközzel egy kicsit élhetőbbé tegyük az egyre népszerűbb vízpart menti sétányt” – mondta dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő. A fejlesztés a képviselő keretéből valósult meg, a kivitelezés pedig a Győr-Szol munkáját dicséri.

Jó dolog, ha ilyen, a kényelmet és a tartalmas kikapcsolódást segítő eszközöket tudunk kihelyezni, mi is látjuk, tapasztaljuk, hogy főleg a jó idő beköszöntével sokan járnak erre, ők most meg tudnak pihenni, meg tudnak szabadulni feleslegessé vált szemetüktől és akkor sincs baj, ha kis kedvencük éppen itt végzi el a dolgát” – fogalmazott Prédl Antal, a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója.

Mivel az Aranypart kettő roppant népszerű, folyamatos igény van a fejlesztésére. Már a jövőre nézve is van elképzelés, hogyan legyen még élhetőbb a környék. „Korábban elkészült fejlesztéseinkkel városszerte könnyen megközelíthetőek a folyóink, ezzel nincs is semmi probléma, a jövőben majd azon kell elgondolkodnunk, hogyan hasznosítjuk még hatékonyabban a vizeinket, akár itt az Aranypart kettőn is. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan ezzel kapcsolatban is be tudunk majd számolni újdonságokról” – emelte ki dr. Fekete Dávid.

A padok, a szemetesek és a kutyapiszok-gyűjtők jól látható és elérhető helyekre kerültek, most már csak arra van szükség, hogy az erre sétálók is rendeltetésszerűen használják az új eszközöket. Akkor pedig szép, tiszta és rendezett környezetben lehet kikapcsolódni a folyók városának egyik népszerű partján.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #aranypart | #fejlesztés | #híradó |