Hirdetés

Soha nem látott tömeg a győri bringás reggelin     

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2022.09.22. 09:49

Minden évben népszerű a bringás reggeli Győrben, de csütörtökön soha nem látott kerékpáros tömeg kezdte a napját a Dunakapu téren. Az Autómentes Nap keretében sokadik alkalommal várták a munkába vagy iskolába tekerőket egy friss, finom reggelire és némi frissítőre a belvárosban, ahol kellemes zene is szórakoztatta a bringás reggelizőket.

Hirdetés

Igazi piknik hangulat fogadta kora reggel a Belvárosban közlekedőket. Autómentes naphoz kapcsolódva ezúttal is a Dunakapu téren rendezték meg a hagyományos bringás reggelit. A program mindig népszerű, de ezúttal soha nem látott tömeg kezdte a napját a sátoroknál.

„Nagyon örülök neki, hogy ennyien eljöttek, ez is jól mutatja, hogy egyre többen tekernek Győrben, a bringások többsége pedig értékeli, hogy az Autómentes Napon finom reggelivel várjuk őket” mondta Tömböly Tamás az esemény főszervezője.

Rengeteg család igyekezett iskolába és munkába csütörtökön kora reggel, többségük meg is állt és szívesen reggelizett meg a téren felállított sörpadoknál.Hallottunk a kezdeményezésről és nagyon jó ötletnek tartjuk, szívesen jöttünk, hogy finom falatokkal indítsuk a reggelt, főleg a gyerekek már alig várták, hogy jöhessünk a térre, bringás reggelizni” – fogalmazta meg gondolatait Mészáros Ákos, Nagy András és Patonai Gábor.

Néhány óra alatt több száz alma, péksütemény és újdonságként frissen sült lángos, valamint legalább ugyanennyi frissítő ital fogyott el a Bringás reggelin. Az általunk megkérdezett résztvevők napi szinten és sokat kerékpároznak Győrben és környékén. „Nem egyedi, hogy most kerékpárral érkeztünk, ha tehetjük, minden nap két keréken megyünk iskolába meg munkába, sőt ha van rá módunk és időnk, az egész család is szívesen teker a városban és környékén” – hangsúlyozták az apukák.

A főszervező tapasztalatai szerint is egyre többen bringáznak a városban. Főleg családok, akár hétvégi kikapcsolódásként is szívesen pattannak nyeregbe. „Nagy öröm, hogy egyrészt a járvány miatt, másrészt mert egyre többen szeretnének egészségesen élni és dugómentesen közlekedni, sokan váltanak a kerékpáros közlekedésre, Győrben jó körülmények között bringázhatnak és a környéken is kiváló feltételek fogadják a két keréken közlekedőket” – emelte ki Tömböly Tamás a Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének vezetője.

A Bringás reggeli kiváló indító programja volt az Autómentes Napnak. Csütörtökön számos rendezvény hívta fel a figyelmet Győrben is arra, miért érdemes otthon hagyni a gépkocsit, és inkább valamilyen alternatív közlekedési eszközzel intézni a napi feladatokat.   

Galéria: Marcali Gábor

Tv-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés