Testvérváros

Sindelfingen támogatja a Győri Segélyalapot

emléklap
Győr+
2021.07.05. 09:05

Sindelfingen Győr egyik legrégebbi testvérvárosa. A szerződés 1989-es aláírása óta számos területen alakult ki együttműködés a két település között.

2014-ben Sindelfingen is várossá avatásának 750. évfordulóját ünnepelte, amely alkalomból testvérvárosai fát ültettek a Dornfield parkban. A jubileumi évben Győr is csatlakozott a kezdeményezéshez, dr. Fekete Dávid alpolgármester ültette el Sindelfingenben a város fáját.

A gesztus viszonzásaként most Sindelfingen főpolgármestere, dr. Bernd Vöhringer is fát adományoz Győrnek a város 750. évfordulója alkalmából, valamint ezen felül 1000 euróval támogatja a Győri Segélyalapot, amelynek célja a koronavírus elleni küzdelem segítése, illetve a koronavírus által okozott károk mérséklése.

Az ajándékot a főpolgármester személyesen nyújtotta át dr. Dézsi Csaba András polgármesternek június 20-án, a város 750. évfordulójának megünneplése alkalmából. Szeles Szabolcs alpolgármester kiemelte: „Fontosak a testvérvárosi kapcsolatok, Sindelfingennel különösen jó a kapcsolat. Külön köszönjük, és nagyra becsüljük azt a gesztust, amellyel a Győri Segélyalapot támogatták.”

Radnóti Ákos, aki a nemzetközi kapcsolatokért is felelős alpolgármester, elmondta: „Köszönjük a felajánlást, én is többször személyesen találkoztam már dr. Bernd Vöhringerrel, a kapcsolat a két város között kiváló. Korábban videóüzenetben is gratulált már a 750. évfordulóhoz Győrnek, ezt a plusz gesztust nagyra értékeljük.”

Dr. Bernd Vöhringer főpolgármester úr ehhez elmondta: „A válság megmutatta nekünk, hogy csak közösen tudunk fellépni a vírus ellen. Mindenekelőtt a helyi közösségek azok, amelyek a járvány elleni küzdelem frontvonalában állnak. Ezért is nagyon fontos, hogy európai szinten partnerként összefogjunk, szorosan együttműködjünk, és egymást kölcsönösen támogassuk.”