Simon: jól pörög a turizmus, Győr is népszerű

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Ács Tamás
2023.08.16. 12:04

Jól pörög a turizmus, a KSH adatai alapján egyelőre a külföldi vendégek miatt nőtt az idegenforgalom. Erről Győr országgyűlési képviselője beszélt híradónknak. Simon Róbert Balázs kiemelte, az év első felében nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma is, ez azonban a külföldi vendégforgalom növekedésének köszönhető, belföldi turista valamivel kevesebb volt, mint korábban. Az országgyűlési képviselő kiemelte, Győr továbbra is népszerű úti cél, a turisták megkedvelték a legújabb fejlesztéseket, a kibővült állatkertet és az új vízi élményparkot is.

Jó teljesített a hazai turizmus, az első félévben nőtt a vendégek és vendégéjszakák száma is Magyarországon. Erről beszélt a Győr+ Médiának a város országgyűlési képviselője. Simon Róbert Balázs kiemelte, főleg a külföldiek pörgetik az idegenforgalmat.

„Az első félévben összességében bővült a hazai turizmus, de azt meg kell jegyezni, hogy ez most a külföldről érkező kirándulóknak köszönhető, ők 20 százalékos növekedést produkáltak, viszont belföldi turistából kevesebben voltak eddig. De az augusztus ebből a szempontból mindig erős, valószínűleg most is az lesz” – mondta Simon Róbert Balázs.

Győr is népszerű célpont a turisták számára, korábban a TOP 10-ben is volt már a kisalföldi vármegyeszékhely, jelenleg a TOP 20-ban tanyázik a folyók városa. Ebben komoly szerepe van a közelmúltban átadott fejlesztéseknek is.

„Szerencsére a közelmúltban megnyílt vízi élménypark és a kibővült állatkert is nagyon jól pörög, ezek a kormányzati forrásból elkészült beruházások vonzóak a turisták számára, a jövőben is azért dolgozunk dr. Dézsi Csaba András polgármester úrral közösen, hogy ilyen és ehhez hasonló fejlesztések készüljenek, akár hazai, akár uniós forrás felhasználásával” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„De nyugodtan megemlíthetem a Barokk Esküvőt, a Rotary Fröccs Napokat vagy éppen a Győrkőc Fesztivált, ezek is komoly turista mágnesek Győrben, sok ezren érkeztek ezekre a nyári programokra” – fogalmazott a politikus.

A képviselő a jövőre nézve is komoly lehetőségeket lát a győri és Győr környék turizmusban, amit közös feladat tovább fejleszteni. „Véleményem szerintem a vízi turizmusban még rengeteg a potenciál, Győrben és Győr környékén, a Szigetközben annyi szépség van a vízpartok mentén, amit meg kell mutatni a kirándulóknak, erősíteni kell az aktív vízi turizmust a térségben” – emelte ki Simon Róbert Balázs.

Az augusztusból még van hátra jó néhány nap és az ősz is erős lehet a hazai turizmusban, legalábbis a foglalási adatokból erre következtetnek a hazai idegenforgalmi szakemberek. Mind országos, mind győri szinten igazi sikerágazat lehet az idegenforgalom 2023-ban.      

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #idegenforgalom | #turizmus |