„Kreativitás, Élmény, Közösség”

Sikeres projektet zárt a tankerületi központ

Fotó: Győri Tankerületi Központ
Zombai-Kovács Ákos
2021.06.21. 18:32

„A „KÉK”projekt a Győri Fekete István Általános Iskolában, a Kimlei Nemzetiségi Általános Iskolában és a Tápi József Attila Általános Iskolában valósult meg.

Közel 80 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Győri Tankerületi Központ az Informális és nem formális tanulási lehetőségek kialakítása a köznevelési intézményekben című EFOP pályázaton.

A tervezett tevékenységek szakmailag 2018. január 1. és 2021. június 30. között a Győri Fekete István Általános Iskolában, a Kimlei Nemzetiségi Általános Iskolában és a Tápi József Attila Általános Iskolában valósultak meg.

„A „KÉK”projekt során a diákok alap- és kulcskompetenciái is fejlődtek, mindez egy médiacsoport és egy működő vállalkozás lemodellezésén keresztül valósult meg” – mondta a Győr Plusznak Kaszás Lászlóné, a projekt szakmai vezetője.

„A fejlesztés eredményeként tematikus keretrendszerben, korszerű szakmai programtervezeteket dolgoztak ki és valósítottak meg az iskolák” – emelte ki Szitáné Egyházi Katalin projektmenedzser.

„A Covid járvány közepette még nehezebb dolguk volt a projektben résztvevőknek, de büszkén mondhatom, hogy minden előre eltervezett elemet, programot sikerült megvalósítani, a munkában résztvevő tanárok és diákok pedig sok hasznos tapasztalatot szereztek az elmúlt több, mint 3 évben” – hangsúlyozta Litresits László, a Győri Tankerületi Központ főosztályvezetője.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr-Moson-Sopron | #Oktatás | #pályázat |