Sikeres program: LED-be borult az egész város

Németh Boglárka Fotó: Marcali Gábor
2023.03.09. 16:29

Tavaly ősszel az országban elsőként indult útjára, népszerűsége pedig azóta is töretlen. Csütörtökön tovább folytatódott az ingyenes LED-csere program, ismét sokan mentek el az Olimpiai Sportparkba, hogy személyesen vegyék át energiatakarékos fényforrásaikat. Több mint 400 ezer darab korszerű LED talál gazdára a program keretében, ami 2022-ben a polgármester kezdeményezésére indult el, azóta pedig rengeteg követője is van a győri akciónak.

“Továbbra is folytatódnak a LED-osztó napok, ami azt gondolom, hogy részben gesztusértékű, hiszen azt mutatja, hogy ebben a nehéz időszakban muszáj, hogy összekapaszkodjunk és muszáj, hogy segítséget nyújtsunk egymásnak az átvészeléshez. De több is, mint gesztus, hiszen ebben a világban ráébredtünk, hogy az energiahordozók mekkora értékek, ebben tényleges segítség, ha a háztartások tudnak az izzók segítségével spórolni. Továbbra is sokan fogadják el a felhívást, még van erre lehetőség. Én biztatok minden győrit, hogy ezt mindenképp használja ki” – hangsúlyozta Szeles Szabolcs, alpolgármester, aki személyesen nyújtotta át az összekészített csomagokat az igénylőknek. 

Fotó: Ács Tamás

Az átvétel során többen is kiemelték, hogy akár az összes égőjüket sikerül most alacsonyabb fogyasztásúra cserélni, így remélik jelentős összegeket spórolhatnak meg. Egytől-egyig mindenki nagyon köszönte a lehetőséget a város vezetőinek is, hiszen Győr volt az első város, amely elindította a LED-csere akciót. Azóta számos más település is csatlakozott a kezdeményezéshez, melyben dr. Dézsi Csaba András polgármester azonnal meglátta a lehetőséget. Regisztrálni még most sem késő gyoriled.hu oldalon, így egyre több győri otthon borulhat energiatakarékos, led fénybe.  

Természetesen a Győr+Rádió most is a helyszínről követte végig az eseményeket.

Fotó: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #energiatakarékosság | #híradó | #LED-csereprogram |