Híradó

Semmelweis munkássága különös aktualitást nyert

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Zombai-Kovács Ákos
2021.06.24. 14:13

A Covid járvány különös aktualitást ad Semmelweis Ignác munkásságának, hiszen újra megtanultunk, kezet mosni. Ezt mondta a polgármester a város hagyományos, Semmelweis napi ünnepségén. dr. Dézsi Csaba András kiemelte, az egészségügyben és a szociális területen dolgozók olyan emberek, akik igazán szeretik a hivatásukat, másképp nem is működne a két ágazat.

A polgármester, dr. Pergel Elza alpolgármesterrel közösen két „Győr Város Egészségügyéért” és két „Győr Város Szociálpolitikájáért kitüntetést adtak át, az arra érdemeseknek.

Ahogy Semmelweis Ignácnak egykor azért kellett győzködnie az embereket, hogy mossanak kezet, a járvány idején arra kellett felhívni a figyelmet, hogy ne csak kezet mossanak, de hordjanak maszkot és vegyék fel az oltást is” mondta az ünnepségen dr. Dézsi Csaba András.

„Semmelweis életpályája igen tanulságos, ám a helyzet azóta se sokat változott, minden korban vannak olyanok, akik nem lehet meggyőzni olyan dolgokról, ami éppen az ő érdekeiket szolgálja” – tette hozzá a polgármester.

„Az egészségügyben és a szociális területen dolgozók különleges emberek, mert ők szeretnek dolgozni, szeretik a hivatásukat, de másképp nem is tudna működni ez a két ágazat” – fogalmazott a városvezető. „A Köszönet-díjat is azért alapítottuk, hogy minél több a szférában dolgozó kollégának meg tudjuk köszönni azt, amit nap, mint nap, de különösen a járvány idején tettek az emberekért” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

2021-ben ketten-ketten vehettek át „Győr Város Egészségügyéért” és „Győr Város Szociálpolitikájáért” kitüntetést.

Előbbit kapta dr. Tamás T. László főorvos és dr. Papp Mária Magdolna háziorvos, míg utóbbit Karip Ferencné, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat gondozója, illetve Musitz Marianna, az EESZI Mohi utcai Idősek Otthona szakmai vezetője kapták. A díjazottakkal kapcsolatban a polgármester kiemelte, ők, igazi példaképek, a fiatal kollégák számára.

Kapcsolódó témák: #egészségügy | #Győr+ TV | #Győri önkormányzat |