Segítség a rendkívüli helyzetekben

Fotó: Marcali Gábor
Szabó Csilla
2020.05.07. 19:44

A Kismegyer-Delikát Kft. családi vállalkozás, élelmiszer kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytat. A koronavírus-járvány elleni védekezéshez egymillió forintot ajánlottak fel a Győri Segélyalap részére, hogy hozzájáruljanak a rendkívüli helyzetben való segítségnyújtáshoz.

A Kismegyer-Delikát Kft. családi vállalkozás, az 1987-es megalapítása óta élelmiszer kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytat. A cégcsoporton belül 450, a kismegyeri telepükön 70 munkatársuk dolgozik.

„Évtizedek óta fontosnak tartjuk a jótékonykodást és a rendkívüli helyzetekben való segítségnyújtást, ahogy a vörösiszap katasztrófa vagy a 2013-as árvíz idején is megtettük. A Győr+ Hetilapban olvastunk róla, hogy más cégek és magánemberek is segítenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben, így csatlakozva a jótékony célhoz, egymillió forintot ajánlottunk fel a Győri Segélyalap részére” – mondta Laki Péter ügyvezető.

Cégük elért eredményéből adakoznak rendszeresen, pénzbeli vagy természetbeni segítséget nyújtanak a társadalmi, egyházi szervezeteknek, iskoláknak, és lehetőséget biztosítanak adomány gyűjtésére is a nagyobb ünnepek előtt. Partnereik a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Katolikus Karitász, a Vöröskereszt, valamint sportköröket és iskolákat is támogatnak egy-egy nemes cél érdekében.

A koronavírus-járvány a céget és a dolgozókat is rendkívüli feladatok elé állította. Az ügyvezető elismerően szólt a munkatársakról, akik nagyszerűen helytálltak és biztosították a folyamatos ellátást a megváltozott körülmények között is sokszor túlórát vállalva. „Ebben az időszakban 20%-kal megemelt alapbért kaptak dolgozóink, és a túlórában végzett munkát duplán fizettük ki” – tette hozzá Laki Péter.

Az előírásoknak megfelelően üzleteikben plexi védőfal került a kasszákhoz, és megfelelő mennyiségű maszkot, kesztyűt, fertőtlenítőszert szereztek be. A fertőtlenítést a vásárlók által gyakran érintett felületeken, bevásárlókocsikon műszakonként több alkalommal is elvégzik. A bejáratoknál kézfertőtlenítő áll rendelkezésre, és üzleteik áruellátása folyamatos, a kezdeti megnövekedett keresletből adódó áruhiányok mára teljesen megszűntek.

Kapcsolódó témák: #Győri Segélyalap | #koronavírus |