Hirdetés

Segített a Bencés Diákok Győri Egyesülete

Fotó: Facebook
Győr+
2020.05.22. 12:31

A Bencés Diákok Győri Egyesülete a koronavírus-járvány által előállt teherviselésben kívánt segíteni, amikor adományt vitt a Mindszentpusztai Autista Otthonnak.

Hirdetés

A Bencés Diákok Győri Egyesülete képviseletében dr. Kőrösi Tamás elnök, és Péter Tamás főtitkár fertőtlenítőszereket, gumikesztyűket és különböző vitaminokat adott át a gondozottak és gondozók számára. Nevükben dr. Zakár Andrásné, az otthon igazgatója fogadta a felajánlást.

Péter Tamás főtitkár hangsúlyozta: „Nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy nincs ma olyan család vagy közösség Magyarországon, melynek ne lennének napi tapasztalatai a járvány által előállt nehézségek kapcsán. Helyzetéből adódóan nem mindenki ugyanúgy szenvedi el ezeket a napokat, de abban azonban konszenzus van, hogy a gondozásban élő betegek, illetve az őket példás elhivatottsággal gondozók jelentősen ki vannak téve a járvány veszélyeinek. Azt is látni, hogy a vonatkozó intézmények ellátottsága és forrásai végesek, ezért is örömteli, hogy a bencés öregdiákok egy emberként mozdultak meg a kezdeményezés során.”

Hirdetés

„A bencés öregdiákok világa mindig is egy szolidáris közösség volt, most sem kellett az elnökségi tagokat győzködnünk, mikor megítéltük a 150 ezer forint értékű támogatást. Nem csak egymással érzünk együtt ebben a bizonytalanságban, hanem mindazokkal, akik mások helyett is cipelik a terheket” – tette hozzá Péter Tamás.

Forrás: Facebook

Kapcsolódó témák: #jótékonyság | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat