Scone – sajtos túrópogácsa

Szarka Zsófi
2020.02.20. 17:36

Scones - külföldön így keressük a kis pogácsaszerű finomságokat, ami akár extra ízes is lehet. Ez a kis golyó sajtból-túróból és spenótból áll.

Percek alatt elkészíthető  krémleveshez,  zöldségleveshez vagy egy jó film, esetleg borozás mellé is. Egyáltalán nem igényel semminemű konyhai tapasztalatot, csak lelkesedést. Minden hozzávalót összekeverve, pár perc sütéssel azonnal fogyasztható és érdemes dupla adagot készíteni. Leginkább azok számára, akik másnap is vinnének belőle a munkába vagy az ebédhez, hiszen ez jó kis tápláló falat, amit tízóraira, uzsonnára egyaránt érdemes fogyasztani. Azonban, hogy ne áltassam magam és olvasóimat se, a sajt a bűnös része ennek az ételnek, ami minél zsírosabb, annál finomabb, tehát ezzel lehet csalni, hogy zsírszegény verziót, esetleg mozzarellát használunk.

Bevásárló lista:

  • 500 g túró
  • 2 db tojás
  • 300 g friss spenót (fagyasztottból leveles)
  • 1 kk só
  • 200 g reszelt sajt
  • 1 kk őrölt bors

Elkészítés:

A spenótot megmosom és lecsepegtetem, vagy ha fagyasztottból dolgozom, akkor meleg vízbe dobom és szűrővel leszűröm. Egy tálba teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a túrót, tojást, sajtot és alaposan kikeverem.

A sütőt előmelegítem 180 fokra, egy tepsit sütőpapírral kibélelek, erre ültetem rá a formázott golyókat és 15-20 perc alatt pirosra sütöm őket.

Hidegtál mellé, salátákhoz, sör-és borkorcsolyának is tökéletes.

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #Szarka Zsófi Konyhája |