Rumli és futóbicikli fesztivál: családi szombat Győrben

Németh Boglárka Fotó: MekliZ Fotó
2023.11.18. 17:39

A "Családbarát Győr" szellemében rendezték meg az önkormányzat támogatásával az I. Győri Rumli és Futóbicikli Fesztivált, melyet izgalmas programokkal és bababörzével is összekötöttek az Olimpiai Sportparkban.

A börze ötlete – amelyen használt, de jó állapotú gyermekruhákat árulhatnak és vásárolhatnak az édesanyák – Hídvégi-Vas Évától, a gyoribaba.hu főszerkesztőjétől származik, a város vezetése azonban úgy döntött, hogy mindezt megfűszerezi gyermekkoncertekkel, ugrálóvárakkal, kézműves programokkal, na meg futó bicikli szlalom pályával és versenyekkel. 

“Nem volt még ilyen jellegű esemény, ahol a gyerekek és szülők  így lehetnek együtt, tehát a gyerekek szórakozhatnak, játszhatnak, a szülők pedig vásárolhatnak, ráadásul ez a Zöld Győr program része, hiszen az anyukák gyermekeik ruháit adják-és veszik és nekünk ez a környezettudatosság szempontjából is nagyon fontos. A futóbicikli fesztivál pedig tökéletes kiegészítője ennek a “rumlinak”, ami fantasztikus. Egy nagy találkozási pont lett az OSP. “- hangsúlyozta Virág Adorján Andrea, aki a családbarát Győr fontosságáról is beszélt.

“Nekünk fontos, hogy ezeket a  programokat végig tudjuk vinni, sokszínű lehetőségeket szeretnénk nyújtani a győri családoknak. A könyvtárban van például Olvass Győr program, az ingyenes győri uszoda napokon mindenki kedvére kipróbálhatta a vízi sportokat,  hiszen Győr az uszodaváros és ez a Rumli fesztivál  is egy ilyen családbarát esemény. “- fejtette ki a Győr Plusznak a polgármesteri főbiztos.  

A gyerekek több kategóriában versenyezhettek a futóbiciklis szlalom pályán, amit már a bemelegítésnél is nagyon élveztek. “Ez tulajdonképpen olyan, mint egy rendes bicikliverseny, csak itt a legkisebbeket szólítjuk meg, 2-től 6 éves korig szerepelnek a kicsik. Egy futamon egyszerre hat gyermek indul, egy komoly pályán mennek végig, mi felnőttek teszteltük, egy perc alatt tudtunk végigmenni, a gyerekeknek szerintem fele idő is elég lesz.” – nyilatkozta Bors Balázs, kommunikációs szervező. 

A babaruha és játékbörze, valamint futóbicikli versenyek mellett, két ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás készítés, a Generációk háza jóvoltából kézműves programok és zenés produkciók is várják a családokat, egészen este fél 7-ig, ugyanis akkor lesz majd a futóbiciklis versenyek eredményhirdetése is. 

Galéria: MekliZ Fotó