Hirdetés
Migránsválság

Román embercsempészeket fogtak Győrszentivánnál

Fotó: police.hu
Győr+
2021.12.07. 06:28

A járőrök az 1-es számú főúton, Győrszentiván külterületén ellenőriztek egy gépkocsit, amiben több mint egy tucat migráns tartózkodott.

Hirdetés

Az egyenruhások – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. december 7-én 2 óra 56 perckor az 1-es számú főúton, Győrszentiván külterületén állítottak meg egy román rendszámú gépkocsit, amit egy 19 éves román fiatalember vezetett, aki mellett egy 20 éves, szintén román férfi ült. Az autóban a sofőrön kívül további körülbelül 20, magukat afgán, török és szír állampolgároknak valló férfiak utaztak. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetőt és társát elfogták, majd a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket. A két román fiatallal szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #migráció | #migránsválság | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat